Herkesi sağduyuya davet ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Herkesi sağduyuya davet ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 01:00

Hacettepe Üniversitesi’ndeki konseri sırasında “Ahmet Kaya’yı unutmadık” pankartı açan bir grup tarafından protesto edilen Serdar Ortaç, herkesi sağduyulu olmaya davet etti: “Ahmet Kaya olayının sorumlusu ben değilim. Bana atılan bu iftirayı hırslanarak düşmanlığa götürmeyin.”

Haberin Devamı

OLAYLI KONSERDEN FOTOĞRAFLAR

Serdar Ortaç, geçtiğimiz cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi’nin bahar şenliklerinde konser vermek üzere sahneye çıkmış, ancak “Ahmet Kaya’yı unutmadık” yazılı pankart açan bir grubun protestosuyla karşılaşmıştı. Ortaç ilk şarkısı “şeytan”ı seslendirdiği sırada sahne çatal ve yumurta yağmuruna tutuldu, fırlatılan çatallar yüzünden ünlü şarkıcı sol bacağından, ekibindeki dört kişi de baş ve ellerinden yaralandı. Ortaç, olaylı konserin ardından herkesi sağduyuya davet eden bir açıklama yaptı. ışte ünlü şarkıcının o açıklaması:

AHMET KAYA’YA ÇATAL FIRLATMADIM

“Saldırının nedeni olarak rahmetli Ahmet Kaya’ya 1999’da çatal fırlattığım öne sürüldü. Namusum, şerefim ve ailem üzerine yemin ederim ki, ben o gece Ahmet Kaya’ya çatal fırlatmadım. Ben o sırada sahnede şarkı söylüyordum. Birden rahmetlinin üzerine saldırmaya başladılar. Ben ortalık sakinleşsin diye bekledim ve o gençlik kafasıyla ne yapacağımı şaşırdım. Ben ve orkestram sahnede kaldık.”

BENİ İZLEYENLERİN GÜNAHI NEDİR?

“Bir müddet sonra durum sakinleşti ve sona erdi. O günden bu yana sürekli Ahmet Kaya’ya çatal atanların başında olduğum söyleniyor ve ben kimseyi olayın böyle olmadığına inandıramıyorum. Eğer hâlâ bana inanmayıp bu eylemlere devam etmek isteyenler varsa, bari beni izleyenleri yaralamasınlar. Onların günahı nedir?”

DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİM

Herkesi sağduyuya davet ediyorum


“Rahmetli Ahmet Kaya hak etmediği şekilde saldırıya uğramış, o dönemin medyasının tahrikleri ile yurtdışına gitmek zorunda kalmış ve olaylardan yıllar sonra da hayatını kaybetmiştir. Defalarca ‘Bu olayın sorumlusu ben değilim, eğer rahmetliyi geri getirecekse tüm olanlardan dolayı orada bulananlar ve kendi adıma özür diliyorum’ dedim. Ancak bu öfkeyi dindirmeye yetmedi ki, halen olaylar devam ediyor.”

BU SORUMLULUĞU TAŞIYAMAM

“Sahnelerde 15 sene geçirdim, artık bundan sonra benim konser yapıp yapmamam çok da önemli değil. Ancak kadın dansçılarıma, orkestramdan birine ya da beni izlemeye gelenlere en ufak bir zarar gelirse, bunun sorumluluğunu taşıyamayabilirim. Bu yüzden lütfen doğru olduğuna dahi emin olmadığınız, 12 senedir devam eden ve bana atılan bu iftirayı hırslanarak düşmanlığa götürmeyin.”

Haberin Devamı

MGD gecesinde neler yaşandı

1999 yılında Maslak’taki Princess Otel’de düzenlenen Magazin Gazetecileri Ödül Töreni’nde ödül alan Ahmet Kaya, teşekkür konuşmasında “Yeni kasetimde Kürtçe şarkı okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bunu yayınlayacak yürekli kanallar var, sıkıyorsa yayınlamasınlar” demiş, bu açıklama salonda büyük tepki çekmişti.

Bazı konukların protestolar arasında çatal fırlattığı Kaya, polis ekipleri ve otel güvenliği tarafından mutfak kapısından çıkarıldı. O sırada sahnede şarkı söyleyen Serdar Ortaç ise konuklarla birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı seslendirdi. Ortaç, yıllar sonra o gece yaşananlar için pişman olduğunu dile getirdi ve özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!