Hem aksesuvar hem anahtar

Güncelleme Tarihi:

Hem aksesuvar hem anahtar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarihte 30 Yıl Savaşları'nda, hırvatlar boyunlarına eşarp benzeri kumaş bağlamışlardı. Hırvat anlamına gelen crotain kelimesi zamanla cravate kelimesine dönüştü.

Günümüzde kravat, kişinin giyim konusundaki zevkini ve kültürünü en iyi anlatan aksesuvar. Hatta saygınlığın simgesi. Bazı kulüplere kravatsız girilmiyor veya bazı işyerlerinde mutlaka kravat takılması gerekiyor.

Klasik kravatların eni, 8,5-10 santimetre ve boyu 140 santimetre.

Eğer geniş gömlek ve ceket yakası tercih edilmişse, enli kravat takılmalı.

Kravatlar genellikle yüzde yüz ipek.

Kravat kumaşları, dokuma ve baskı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dokuma kravatın kalın dokusu nedeniyle bağlanması zor olsa bile klasik giyimin en şık göstergesi. Baskılı kravatlara nazaran da daha pahalı.

Dokuma kravatların en belirgin deseni diyagonal çizgili olanı. Lacivert, kamel ve siyah renklerdeki blazer ceket, gri yün pantolon ve düz mavi gömleklerle çok şık.

Dokuma kravatları takım elbise ile kullanmayın

Diyagonal dokuma kravatları takım elbiselerle kullanmamalısınız. Mikro desenli dokuma kravatlar, takım elbiselerle tercih edilebilir.

Baskılı kravatlarda dokumanın aksine her tür desen bulunuyor. Seçeceğiniz desenin kıyafetinize, gideceğiniz randevu yerine, mekana uygun olmasına özen göstermelisiniz.

Kravatları asla rutubetli yerlerde bırakmayın. Kumaş ve içindeki tela rutubete göre şekil değiştirir yani kravatınızın şekli bozulabilir.

Kravatınızı kesinlikle ütülemeyin. Kuru temizlemeye verirken, preslenmemesini rica edin.

İpeğin yanısıra, yün, yün-kaşmir, yün-ipek-keten, keten-ipek gibi farklı karışımlardan elde edilmiş kravatlarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Yün ve kaşmir kravatlar, soğuk günlerde, ağır kumaşlarla kullanılmalı. Örneğin, flanel takım elbise, kalın yünlü ceketler bu kravatlar için çok uygun kıyafetler.

Keten ve keten karışımlı olan kravatlar ise sadece yaz mevsiminde ve pamuklu, keten kıyafetlerle tercih edilmeli.

Örgü kravatınızı yuvarlayın

Örgü kravatınız varsa, onu yuvarlak şekilde muhafaza etmelisiniz, kravatınızın uzamasını ancak bu şekilde engelleyebilirsiniz.

Gece bir davete giderken asla hayvan, çiçek desenli kravat seçmemelisiniz.

Kravat ucu, pantolon kemerinin alt hizasına gelecek şekilde bağlanmalı.

Kravat düğümü, hiçbir zaman kravatı zedeleyecek, ipliklerin atmasına neden olacak şekilde çekiştirerek açılmamalı.

En önemlisi, kravatlar, hiçbir zaman geceleri bağlı bırakılmamalı. Açılıp, asılması, dolayısıyla kumaşın ve içindeki telanın kendine gelmesi sağlanmalı.

Kravatların kalitesini genelde kumaşı belirler, ancak tela, astar ve dikiş de çok önemli.

Kaliteli bir kravatı nasıl tanıyacağınızı merak ediyorsanız, ilk gösterge, astarda markasının dokunup, dokunmadığını.

Kravatın ucunun dışarı çıkmasını engellemek için geniş tarafın arkasına brit dikilmiş olması da kalitenin işareti.

Karşınıza herhangi bir nedenle gelen erkeğin giyim konusundaki bilgisini ve zevkini sadece kravatına bakarak anlayabilirsiniz. Doğru seçilmiş kravat, basit bir kıyafeti çok iyi hale getirebilir, yanlış olanı ise insanı rezil edebilir! Kravatın da modası, yerine göre kullanımı söz konusu. Eğer kravatı en iyi, ne şekilde kullanabileceğinizi merak ediyorsanız, Beymen Erkek

Departmanı'nın sorumlusu Nur Koca'nın verdiği bilgileri okuyun. Bu minik kravat rehberi size ummadığınız kapıları açmanızda yardımcı olabilir.

Kravatta kalitenin işaretleri

Kravat arka kapaması el dikişidir.

Geniş ucun arkasında dikiş belli bir mesafede biter ve arka uç özellikle açık bırakılır. Amaç, kumaşın ve telanın uyumlu hareketini sağla-maktır. Bazı kravat-larda, bu bö-lümde, ipek iğnesi kulla- nılır veya iplik ucu dışarıda bırakılır. İğneyi çıkarmayın ve ipliği kesinlikle koparmayın.

Kaliteli bir kravat üç parçadan oluşur.

Bu yılın modasını merak ediyorsanız, düz kravatlar ön planda.

Gece için düz ve parlak renkli olanlar çok popüler

TOM CRUISE'NİN PARTNERİ

Son yılların yeni yüzlerinden Jay Mohr, Jerry Maguire filminde, Tom Cruise ile birlikte oynadı. En çalışkan aktörlerden. Önümüzdeki günlerde Dream Works ve Paulie filmleriyle karşımıza çıkacak. Üzerindeki yün, elastin karışımı üç düğme ceket ve boru şeklinde inen pantolon Donna Karan New York imzalı.

Kravattan nefret ediyorum

Onlar Hollywood'un başrol oyuncuları ve kravattan nefret ediyorlar. GQ dergisi, İlkbahar-Yaz sezonunun şık kıyafetlerini, kravattan nefret eden ünlüler aracılığıyla tanıttı.

FELAKETLE FLÖRT

Josh Brolin'i, David O. Russels'ın pek beğenilen Flirting With Disaster (Felaketle flört) filmindeki, biseksüel tiplemesiyle tanıdık. Maço görünümüyle çok sevilen genç aktörün üzerindeki yün, moher karışımı takım ve pamuklu gömlek Yves Saint Laurent Rive Gauche koleksiyonundan.

CALVIN KLEIN HAYRANI

Kravattan nefret eden ünlülerden Peter Berg, şu sıralar gösterimde olan Copland filmiyle gündemde. Chicago Hope, Furious George ve Very Bad Things filmlerinde de rol almıştı. Berg, Calvin Klein'den giyinmekten hoşlanıyor. Üzerindeki pamuklu, viskon karışımı takım elbise, pamuklu, jarsegömlek Clavin Klein'in İlkbahar-Yaz koleksiyonundan.

SEVİLEN İNGİLİZ

Mimic filminde Mira Sorvino ile başrolde oynayan Jeremy Northam, Hugh Grant ve Gary Oldman ile kıyaslanıyor, Hollywood'da onlardan daha çok sevilen İngiliz ünvanını taşıyor. Üzerindeki yün, polyester karışı takım, pamuklu elastin karışı gömlek, Dolce & Gabbana'nın çizgileri. Ayakkabılar Prada, çoraplar Gold Toe.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!