Hedefi çifte şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Hedefi çifte şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

2004 yılında Dünya Kickboks Şampiyonu olan ve Almanya’da yaşayan Leyla Dönmez, 2006’da çifte şampiyonluğu hedefliyor.

Leyla Dönmez, yedi yıldır kickboks yapıyor. 2004 yılında Dünya Şampiyonu, 2001 ve 2002 yıllarında iki kez Avrupa Şampiyonluğu, 2000 yılından önce de sekiz Almanya Şampiyonluğu ve üç kez de dünya üçüncülüğü elde etmiş başarılı bir sporcu. Dönmez’in aynı zamanda boksta da eyalet ve bölge birincilikleri bulunuyor.

Büro satış elemanı olarak meslek eğitimi yapan genç sporcu, "Okuldaki bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 13 yaşında bu spora merak sardım. Kız arkadaşımla birlikte önce antrenmanlara katıldım. Çok hoşuma gitti. Daha sonra yoğun bir şekilde başladım. Antrenörlerim başarılı olduğuma karar verince, bir yıl sonra yarışmalara katıldım. İlk kez 14 yaşında Kickboks Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Şampiyonu olunca hevesim daha da arttı. Okuldan artan zamanlarımı da bu spor dalına ayırarak daha sıkı bir şekilde antrenmanlarımı sürdürdüm" diyor.

SPONSOR ARIYOR

Artık profesyonel olarak başarılı olmanın yanı sıra, bu spor dalından kazanç elde etmek istediğini söyleyen Leyla Dönmez, yeni yılda her iki dalda da dünya şampiyonu olmayı hedefliyor. Genç kızlara boks yapmalarını tavsiye eden Dönmez, "İyi bir menajer ve sponsora ihtiyacım var. Maddi destek alırsam, daha başarılı olacağıma inanıyorum. Özellikle Almanya’daki Türk işadamlarından destek bekliyorum" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!