Hayatınız değişsin

Güncelleme Tarihi:

Hayatınız değişsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Yaşam Koçu Nevşah Fidan, kişinin hayatında yapmak istediklerini gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

Transformal Yaşam Koçu Nevşah Fidan, kişinin hayatında yapmak istediği değişiklikleri ’transformal nefes’ metoduyla gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Fidan, nefes alışkanlıklarını değiştirmenin temel ilke olduğu ’transformal nefes’ metodunu Kelebek’e anlattı.

Bu metoda nasıl merak saldınız?

- Meditasyon uzmanlık belgesi aldıktan sonra, yoga eğitmeni oldum. Derken haftada 200 kişiye yoga meditasyon dersleri vermeye başladım. Kendi kendime kaldığım zamanlarda meditasyon yaparken bulduğum o huzuru ve mutluluğu yaşamımın her alanına geçiremiyor olmak beni depresyona soktu. Bunu değiştirecek bir şey bulacağım dedim ve transformal nefes metoduyla karşılaştım.

’Transformal nefes’ ne demek?

- Transformal nefes, yaşam koçluğunun bir branşı aslında. Dönüştürücü yaşam koçluğu da diyebiliriz. Kişiye sadece yaşamla ilgili koçluk etmekle kalmıyor, onlara yaşamlarında nerede, neyi değiştirmeleri gerektiği konusunda yardımcı oluyor. Bu metot uygulamalı eğitim ve nefesin kullanıldığı egzersizlerle sizin yaşamınızı dönüştürmenize büyük katkı sağlıyor. 

Yani sorun doğru nefes almamaktan mı kaynaklanıyor?

- Hayır, doğru ve yanlış nefes diye bir şey yok. Herkesin kendine özel bir nefesi var. Ve sizin nefesiniz neyse siz osunuz. Bilimsel olarak bir insanın karakterini oluşturan şey nasıl nefes aldığıdır. Dolayısıyla sizin yaşadığınız bütün tecrübelerin bir nedeni var, o da nefes alışkanlığı. Hayatınızda değişiklik yapmak istiyorsanız nefesinizle çalışıyorsunuz. Örneğin kısıtlayıcı nefes alıyorsanız kısıtlayıcı bir hayatınız var demektir. Kısıtlayıcı nefesinizi açtığınızda hayatınız da açılıyor. Yani hayatınızı değiştirmek istiyorsanız nefes ritminizi değiştirmelisiniz.

Bu sistem dünyada kaç yıldır uygulanıyor?

- Dünyada 35 yıldır devam ediyor. Bu metodu Türkiye’ye getiren kişi ise benim. Üç yıl önce benimle birlikte bu sistemle tanışmış 27 kişi şu an terapist olma yolunda hızla ilerliyor. 

 Türkiye’ye böyle bir sistemi getirmek nasıl bir duygu?

- Ne iş yaptığımı sorduklarında "Mucize yaratıyorum" diyorum. Çünkü bu aslında mucize yaratma işi. İnsanların imkansız dediği şeyleri yapabiliyor olma işi. 

Seansların sonunda vücutta değişiklikler yaşanıyor mu?

- Vücut toksinlerden arınıyor. Gözler, cilt, saçlar parlamaya başlıyor. Daha enerjik ve güçlü hissetmeye başlıyorsunuz. Mental olarak konsantrasyonunuz artıyor, duygusal olarak yaşadığınız kötü her şey ortadan kalkıyor. 

Son olarak ne söylemek istersiniz?

- Eğer yaşamınızdan memnunsanız o zaman benimle işiniz yok. Ama yaşamınızı değiştirmek istiyorsanız bunun artık bir metodu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!