Hayatını kaybeden çocuğun babası: Tavuklardan hepimiz yedik

Güncelleme Tarihi:

Hayatını kaybeden çocuğun babası: Tavuklardan hepimiz yedik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 12:53

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden getirildiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren çocuğun babası Zeki Koçyiğit, ”çocuklarındaki hastalığın 10 gün önce hasta tavukları kesip yemeleriyle başladığını” söyledi.

“Kuş gribi” şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve burada tedavi görürken hayatını kaybeden Mehmet Ali Koçyiğit'in babası Zeki Koçyiğit, yıllardır kümes hayvanı beslediklerini, “ancak böylesi bir durumla ilk defa karşılaştıklarını” belirtti.

Tavukları 10 gün önce kestiklerini ifade eden Koçyiğit, ”Hastalık, 10 gün önce hasta tavukları kesip yememizle başladı. Çocuklarda tavuk etini yedikten 2 gün sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve ateşlenme gibi rahatsızlıklar oluştu” dedi.

Tavuk etini, ailesiyle birlikte akrabalarının da yediğini, fakat hastalığın sadece çocuklarında ortaya çıktığını belirten Koçyiğit, şöyle konuştu: “Hasta olduğunu bildiğimiz tavuğun etini tüm aile ve akrabalar yedi. Fakat sadece çocuklarım hastalandı. Buna bir anlam vermek çok zor. Bir çocuğumu kaybettim. Diğer çocuklarımdan da bir tanesinin sağlık durumu kritik. Şu anda tedavileri sürüyor.”

Baba Koçyiğit, oğlunun cenazesinin Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek heyetin yapacağı incelemeden sonra kendilerine teslim edileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!