Hayatın zirvesinde olmak…

Güncelleme Tarihi:

Hayatın zirvesinde olmak…
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 09:58

Ne için yaşıyoruz biz? Şöyle bir düşünürsek...

Haberin Devamı

Yüzyıllardan beri süregelen hayat macerasında, insanoğlu ne için yaşar, niye çalışır? Niye didinip uğraşır, ne için savaşır?

Hiç şüphesiz mutluluk ve başarı için. Öyle değil mi?

Yaşamın anahtarı olan bu iki kavram çok mu uzaktır insanoğluna acaba? Kaf Dağı’nın ardında mıdır yoksa umduğumuzdan daha yakın bir yerde mi?

Mutluluk ve başarı; kimine göre hayal, kimine göre sinerjidir. Kimine göre parayla ölçülebilen bir kavram kimine göre de kendi içindeki, kalbindeki en güzel manevi değerdir.

Çoğu kişi hayat macerasında yol alırken, ara ara soluklanmak üzere mola verdiği duraklarda bu soruyu sorar kendine. ‘Mutluluğu nasıl yakalayabilirim, başarıya nasıl ulaşabilirim?’ diye.

Başarı ve mutluluk hayatınızda yerini almış durumda mı?

Kiminin maskeli kiminin maskesiz olarak katıldığı hayat balosunda; aşk, neşe, acı, kıskançlık, mutluluk, hüzün, tutku, şefkat, haz, sevinç, keder ve daha nice kahramanla karşılaşırız. Kimine kur yaparız kimiyle defalarca tutkuyla dans ederiz. Kimini görmezden geliriz ya da en köşede duranı elinden tutarak kendi halinden çekip çıkarmaya çalışırız. Bu baloda en nazlı, en kendini beğenmiş, en kaprisli olan hangileridir peki?

Mutluluk ve başarı!

Haberin Devamı

Birçok insan; bu nazı, kaprisi çekmediği yaşamadığı için bu iki kahramanla tanışamaz. Uğraştıran ama sonunda güzel bir şekilde karşılaşacağı bu tanışmanın hazzını tadamaz. Eksik kalmış, tamamlanmamış, çözülmemiş bir bulmaca gibi tüketir hayatını.

Burada bir düşünüre ait olan şu cümleyi anımsadım şimdi. “İnsanların en büyük mutluluğu, akıllarını doğru kullanmayı öğrenmektir.”

Öğrenmek, her insanın doğuşuyla başlayan ve yaşam boyu devam eden bir kavram. Doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü bizler kendimiz seçeriz. Her insanın hayatı; öğrenmeler, deneyimler ve seçimlerden oluşur bildiğimiz gibi.

Ya siz... Bu iki kavramla karşılaşıp, tanışmanız nasıl oldu?

Başarı için zeki ve çalışkan olmak; mutluluk için de güzellik, zenginlik ve sağlık yeterli midir peki?

Gözleriniz neden öyle hüzünlü bakıyor? Niye bu küskün haliniz?

Mutsuz ya da umutsuz musunuz bu aralar? Kariyerinizde tökezlemeler mi yaşadınız veya sizi hayata küsme noktasına getiren hayal kırıklıkları mı? Ya da hiç bir şey sizi heyecanlandırmaya yetmiyor mu son günlerde?

Haberin Devamı

Bu durumların herhangi birini yaşıyorsanız, şimdi size önereceğim şey, ruhunuza, kalbinize, düşlerinize çok iyi gelecek. Öyle iyi gelecek ki... İçinizdeki umut çiçeklerini açtıracak, sizi hayata öyle bir bağlayacak ki şaşıracaksınız. Nerde nokta koyduysanız yaşamınıza, o noktayı silip, ardından neler getireceğini merak edeceğiniz virgülün size göz atan çağrısıyla devam edeceksiniz yolunuza.

Öyle bir şey düşünün ki; hemen herkesin ulaşmak için çabaladığı mutluluk ve başarı konularında; birçok kişinin yaşadıklarını bize anlatırken hayata dair çok şey veriyor, bizden birçok şey alanlara inat.

Yakamoz Yayınları’ndan çıkan, Ayşe Şen’in hazırladığı ‘Zirvedeki Yaşamlar’ kitabındaki okuyacağınız başarı öykülerinin satır aralarında kaybolurken; zorlukları yenenleri, engelleri aşanları, oradaki öykülerin gerçek kahramanlarının umutsuz durumları nasıl da umuda çevirdiklerini görünce mutsuzluğunuzu unutacak, silkinecek, kendinize gelecek ve karşı koyulmaz bir şekilde sizi çağıran hayatın elinden tutup dansa kalkacaksınız.

Haberin Devamı

‘Zirvedeki Yaşamlar’ adı gibi gözünü zirveye dikenler için... Hayatını mütevazı bir şekilde yaşayıp, küçük mutlulukların ve huzurun farkına varıp, hedefe giden yolda çok çalışarak zirveye oynamak isteyenler için...

Evrensel boyutta ele alınıp, hazırlanan bu kitapta; ünlü isimlerin mutluluk ve başarı sırlarını bulacaksınız. Zirveye çıkıp, orda kalmak için ise düşüncelerinizi yeniden gözden geçirecek, kendinize güvenecek, içinizdeki gücü doğru yönlendirebilmenin hazzını yaşayarak mutlu ve başarılı bir hayata sahip olacaksınız.

Mutluluk ve başarıya ulaşmak için zamanda yolculuk yaparak; azmin, cesaretin, hayal gücünün sınırlarını zorlayan kişilerin yaşamlarındaki çarpıcı kesitleri okuyarak, başınızı döndürmeden, gülen gözlerle, mutlu bir şekilde hayatla yapacağınız tutkulu dansa var mısınız?

Haberin Devamı

Bu kitabı okurken Walpole’e ait olan “İnsan ne için yaşıyorsa, onun büyüklüğü ve önemi kadar yükselir” cümlesinin ne kadar da doğru olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz.

Hayatınızı değiştirecek keyif yolculuğuna çıkmaya, zirvedeki yaşamınıza ulaşmaya ne dersiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!