Hayatı paylaşabilecek birini bulun ve sarılarak uyuyun

Güncelleme Tarihi:

Hayatı paylaşabilecek birini bulun ve sarılarak uyuyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 23:17

Temeli, üyelerinin Adana’da geçirdikleri lise yıllarına dayanan Kolpa grubu ikinci albümü ‘Yatağın Soğuk Tarafı’nı çıkardı. Sekiz yeni, bir cover şarkı bulunan albümün, çift kişilik yataklarında, tek kişilik yalnızlıklar yaşayanların hikâyesini anlattığını söylüyorlar.

Haberin Devamı

- Cover şarkılarla hazırladığınız albümle tanındınız. Neden böyle bir çıkış yapmıştınız?
- Kolpa canlı performanslarıyla tanınan bir grup. Konserlerimizde kendimize has düzenlemelerimizle çalmaktan keyif aldığımız cover parçalar çok ilgi görüyordu. Aynı dönemde dinleyicilerimizden “Bu şarkıları evimizde, arabamızda, günlük hayatta da dinlemek istiyoruz” şeklinde istekler alıyorduk. Bu performansları bir albüme yansıtma fikri çok cazip geldi, kaldı ki bu şarkıların insanlara ulaşmamızı kolaylaştırdığını düşünüyoruz.

- Peki, yeni albümünüzün tarzını nasıl tanımlarsınız?
- ‘Yatağın Soğuk Tarafı’, bizim olgunlaşma albümümüz diyebiliriz. Hepimizin içinde bulunduğu dönemi yansıtan şarkılardan oluştu. Kendi içine dönük, karanlık şarkılar aynı dönemin üretimleri.

Haberin Devamı

- Seksendört grubundan Tuna Velibaşoğlu ile düet yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Tuna çok iyi bir dostumuz ve beraber çalışmayı sevdiğimiz bir arkadaşımız. Son Nefesim şarkısının sözlerinde de çok büyük katkıları olmuştu. Bu yüzden de beraber yazdığımız bu şarkıyı yine beraber söylemek istedik.

- Albüme yeniden ‘Böyle Ayrılık Olmaz’ şarkısını almışsınız. Neden?
- Tema ve sound olarak da albümle bir bütünlüğü olduğunu düşünüyoruz şarkının. Yayınının üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ radyo ve televizyonlarda yayınlanıyor bu da hâlâ ilgi gördüğünü gösteriyor.

Hayatı paylaşabilecek birini bulun ve sarılarak uyuyun

YATAĞIN SOĞUK TARAFINI YAŞADIK

- Albüme adını veren ‘Yatağın Soğuk Tarafı’ şarkısının hikâyesi nedir?
- Şarkı şehir hayatı içinde kaybolmuş, yalnız kalmış, aşkla arası bozuk bir adamı anlatıyor. Bu ruh halinde yazılmış bir şarkı. Şarkıların hikâyelerini anlatıp insanların hayal güçlerini sınırlamayı doğru bulmuyoruz fakat şarkı o kadar net ki duygusu doğrudan ulaşıyor diye düşünüyorum.

- Siz de yatağın soğuk tarafını çok yaşadınız mı?
- Kesinlikle yaşadık bu duyguyu.

- Peki yatağın soğuk tarafından kurtulmak için önerileriniz var mı?
- Hayat ve kendisi ile barışık, sevdiklerine değer veren ve bunu göstermekten kaçınmayan insanların yataklarında soğuk bir taraf olacağını düşünmüyoruz. Hayat yalnız çekilmiyor. Önerimiz hayatı paylaşabileğiniz birilerini bulmak ve gece sevdiğinize sarılarak uyumak.

Haberin Devamı

- Rock söyleyen erkekleri kadınlar daha mı seksi buluyor?
- Geçmişten beri böyle bir alışılmışlık var aslında. “Rockstar” deyimi de ordan geliyor sanırız.

- Siz dört erkek olarak seksi kategorisine mi, sevimli kategorisine mi giriyorsunuz?
- Aslında bu konuda gelen yorumlar değişik. Her ikisini de duyduğumuz zamanlar oluyor. Bir de bunu bireysel olarak yanıtlasak daha iyi olacak sanırım. Ama hiçbirimiz yorum yapmak istemiyoruz.

BİZİ EN İYİ YANSITAN ALBÜM

Kendi içimizde gayet iyi anlaşıyoruz. Beraber müzik yaparken de çok eğleniyor ve keyif alıyoruz. Zaten aksi takdirde grup varlığını sürdürmeniz imkansız. Ara sıra bizde de tartışmalar çıkıyor. Tartışma olmadan doğru yolu bulamazsınız. Bu albüm bugüne kadarki birikimlerimizi en iyi yansıtan albümümüz oldu. Çünkü tüm şarkılar yaşamlarımız, ki hikâyelerden çıkan şarkılar ve hepsi gerçek. O yüzden çok samimi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!