Yönetmen Richard Glatzerhayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Yönetmen Richard Glatzerhayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 02:02

Oscar ödüllü Still Alice (Unutma Beni) filminin yönetmeni Richard Glatzer, 4 yıldır mücadele ettiği ALS hastalığına yenik düştü.

Haberin Devamı

ALS hastalığıyla mücadele ederken 'Still Alice' (Unutma Beni) filmini yazan ve yöneten Richard Glatzer, hayatını kaybetti. Glatzer, akadaşı Wash Westmoreland ile birlikte çalışıyordu. Westmoreland, kaybının ardından şunları söyledi:

Yönetmen Richard Glatzerhayatını kaybetti

Wash Westmoreland ve Richard Glatzer

"Yıkılmış durumdayım. Rich benim ruh ikizim, ortağım, en iyi arkadaşım, hayatımdı. 4 yıl boyunca ALS ile mücadele etmesi, bana ve onu tanıyan herkese ilham kaynağı oldu. 'Still Alice' filmimizin bütün dünyada izlendiğini görebildi... Bu karanlık günlerde bunu düşünerek teselli buluyorum. Kalbini ve ruhunu bu filme adamıştı."

Haberin Devamı

'Still Alice' filmindeki rolüyle Oscar kazanan Julianne Moore ise şunları söyledi:

Yönetmen Richard Glatzerhayatını kaybetti

'Still Alice' filminin galasında Kristen Stewart, Wash Westmoreland, Richard Glatzer, Julianne Moore.

"Richard'a ALS teşhisi konulduğunda, Wash ona ne yapmak istediğini sordu. Gezmek mi, dünyayı dolaşmak mı, ne istiyordu? Richard sadece film yapmak istediğini söyledi. Ve yaptı da."

Glatzer hastalığı dolayısıyla güçsüz düştüğünden Oscar ödül törenine katılamamıştı. Hayatının sonuna doğru sadece, sağ ayağının altına konulan iPad'e baş parmağıyla dokunarak iletişim kurabiliyordu.

Sony'den Tom Bernard ve Michael Barker yaptıkları ortak açıklamada, "Onu tanıyan ve onunla çalışma fırsatı bulmuş herkes gibi biz de derin bir üzüntü içindeyiz. Olağanüstü bir insandı" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!