Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 09:26

Türk sinemasının usta oyuncularından Şefik Döğen, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Uzun yıllar Yeşilçam filmlerinde rol alan Şefik Döğen, tedavi gördüğü hastanede dün 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Döğen için bugün Levent’teki Afet Yolal Camisinde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Tiyatro ve sinema oyuncusu Döğen’in cenaze namazına, eşi Serpil Döğen, kızı Aslı Demirkaya, torunları; Yunus Emre ve Efe Ali Demirkaya ile sinema, sanat ve tiyatro camiasından çok sayıda isim katıldı. Eşi Serpil Doğan ile kızı Aslı Demirkaya, taziyeleri cami avlusunda kabul etti.

Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi


Cenaze törenine katılan yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Türker İnanoğlu, “Sanatçı ruhluydu” dediği Döğen için ”Yeşilçam sinemasının adsız kahramanlarından biriydi Şefik. Çok sanatsal, sanatçı ruhlu bir arkadaştı. Allah rahmet eylesin” diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi


Cenaze namazına katılan ses sanatçısı Orhan Gencebay da, “Samsun’dan bu yana, uzun yıllar dostluğumuz vardı. Son dönemde görüşemedik, ona çok üzülüyorum. Çok sevdiğim bir kardeşimdi, çok iyi bir dosttu, çok iyi bir sanatçıydı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi


İş adamı Yılmaz Ulusoy da cenaze törenine katılırken şunları söyledi: "Ben, Samsun’da Oda Tiyatrosunda başlarken gencecik bir çocuktu. Şeker hastalığı amansız bir şey. Bütün vücudu mahvetti. Aramızdan ayrıldı. 70’e varmadan hayata veda etti. Çok sevdiğim bir çocuktu. Geçmişte çok güzel anılarımız var. Üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Sanatın başı sağolsun. Bunlar görünmeyen kahramanlar.”

Tiyatro yönetmeni Haldun Dormen ise, “Şefik benim çok sevdiğim bir insandı. Maalesef çok fazla göremiyordum ama Dormen Tiyatrosunun en efendi insanlarından biriydi. Gani gani rahmet diliyorum” dedi.

Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi


Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen de, “Şefik benim çok sevdiğim bir aile dostumdu. Birlikte çok çalıştık. Beraber çalıştığımız zamanlarda elim kolumdu benim. Hepimiz gideceğiz. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinema, tiyatro ve dizi film oyuncusu Cihat Tamer de cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Tamer, çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sessiz, sedasız, mütevazi. Çok eski bir arkadaşımız. Bizim gibi tiyatrodan başlamış. Çok üzgünüz. Fazla da kalmadı bizim kuşaktan maalesef.” Şefik Döğen, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

Usta sanatçı Şefik Döğen yaşamını yitirdi

Şefik Döğen kimdir

Şefik Döğen 1947 yılında Ayancık'ta dünyaya geldi. Döğen’in tiyatro ile tanışması edebiyat öğretmeni Nermin Hanım’ın Nasreddin Hoca fıkralarını oyunlaştırdığı oyunla başlar.

Haberin Devamı

İlk kez bu oyunda sahne alan Döğen, ardından Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın amatör tiyatrosuna gider. Usta oyuncu bununla yetinmez ve bir grup arkadaşı ile Samsun Oda Tiyatrosu’nu kurmaya karar verir.

Ancak Döğen esas ününü Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, Erol Günaydın’ın senaryosunu yazdığı oyun ‘Yaygara Yetmiş’te oynadığı Şarhoş Bekir ile kazanır. Şarhoş Bekir tiplemesi çok beğenilen Döğen Yeşilçam'dan davet alır ve sinemanın kapıları açılır.

Döğen, ‘Hayat Sevince Güzel’, ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Yuvasız Kuşlar’ gibi sevilen Yeşilçam filmlerinde rol aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!