Uğur Arslan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Uğur Arslan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:39

Şu sıralar Seda Sayan ile birlikte izdivaç programı sunuculuğu yapan ve programında iki damat adayının kavgaya tutuşması ile gündeme gelen Uğur Arslan kimdir? Uğur Arslan nerede ve ne zaman dünyaya geldi, çalışmaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Uğur Arslan, 3 Ağustos 1972 tarihinde İstanbul’da Karagümrük'de dünyaya geldi. Bir kız kardeşi vardır. Babası işçi, annesi ev hanımıdır. İlkokuldan itibaren tiyatro ve sahneyle tanıştı. İlköğrenimini İstanbul Karagümrük “Muallim Naci” İlköğretim Okulu'nda yaptı. Lise eğitimini Orta Doğu Koleji'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sakarya Kampüsü Makine Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Üniversiteden sonra işe girdiği fabrikadan kısa sürede 2 ayda ayrılarak lise yıllarındaki sunuculuk ve spikerlik idealini gerçekleştirmek için Ak Radyo'da program sunuculuğu yapmaya başladı. Bir yıl sonrada Kanal 7 televizyonunda sunuculuk ve sonrasında program yapımcılığına başladı. Bir yıl sunuculuk, spikerlik eğitimini aldıktan sonra Amerika'da New York Film Akademisi'nde yönetmenlik eğitimi gördü. 1999 yılında Askerliğini İzmir Narlıdere'de yaptı. Uğur Arslan daha çok yazdığı ve seslendirdiği şiirleriyle tanındı. Kanal 7'de yayınlanan, sosyal yardım içerikli Deniz Feneri adlı TV programını sunmaya başladı. Eski sinema oyuncusu İbrahim Uğurlu ile birlikte sunduğu program kısa sürede büyük ilgi görünce 1998 yılında aynı isimde "Deniz Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"ni kurarak Yönetim Kurulu Başkanlı'ğını yaptı. 2002 yılında başkanlığı devrederek onursal başkan olarak devam etti.

Haberin Devamı

Uğur Arslan kimdir

2006 yılında Uğur Arslan’ın çok sevilen şiirinden yola çıkılarak Osman Yağmurdereli’in yapımcılığında senaryolaştırıldıktan sonra Hilal Saral yönetmenliğinde çekilen “Karagümrük Yanıyor” adlı dizi filmde oyuncular; Uğur Arslan, Sinem Öztufan, Özlem Yılmaz, Mesut Akusta, Kamil Sönmez gibi oyuncular olmuştur.

2008 yılından 2013 yılına kadar FOX kanalının evlendirme programı “Su Gibi” adlı programını Songül Karlı ile birlikte sundu. “Karagümrük Yanıyor” adında Tv. Dizisi yaptı. 2013 yılında FOX kanalında Mucize Hayatlar isimli programı sundu.

Lise yıllarından itibaren yazdığı şiirlerini, ilki 2000 yılında olmak üzere 3 şiir kitabında topladı. Amerika’da aldığı eğitim ve televizyonlardaki tecrübesiyle “Uğur Müzik, Film ve Yayıncılık” firmasını 2002 yılında kurdu.

Haberin Devamı

8 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan Sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun üstlendiği ve jürileri Erol Evgin, Hande Ataizi ve Seyfi Dursunoğlu olan “Benzemez Kimse Sana” adlı programda; Ümit Erdim, Bay J, Cem Kılıç, Asena Onur Çakmak, Kendi, Ömür Gedik, Pelin Öztekin ile beraber yarıştı.

2014 yılının Mart ayında Kanal 7'de “Uğur Arslan'la Umut Var” isimli programı sunmaya başladı. Uğur Arslan, 2002 yılında Seçil Aslan ile evlendi. Bir oğlu, bir kızı vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!