Tuvalet kağıdınızı asma şekliniz tesadüf mü sanıyorsunuz? Çok yanılıyorsunuz!

Güncelleme Tarihi:

Tuvalet kağıdınızı asma şekliniz tesadüf mü sanıyorsunuz Çok yanılıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 10:51

Bazen bir arkadaşınızın evine gittiğinizde tuvalete girdiğiniz zaman bir acayiplik fark edersiniz. Tuvalet kağıdı askıya sizin evde taktığınızdan farklı şekilde takılmıştır. Böyle durumlarda "Herhalde yanlışlıkla oldu" diyorsanız çok yanılıyorsunuz. Tuvalet kağıdını asma biçiminiz karakterinizin bir yansıması desek?

Haberin Devamı

Şaka yapmıyoruz, bunun için yapılmış araştırmalar var! Örneğin 'Bathroom Confidential'ın 2004 yılında yaptığı bir anket ABD'de yaşayanların yüzde 72'sinin tuvalet kağıdını üstten gelecek şekilde asmayı tercih ettiğini gösterdi.

Tuvalet kağıdınızı asma şekliniz tesadüf mü sanıyorsunuz Çok yanılıyorsunuz

Ancak asıl ilginç olan tuvalet kağıdının nasıl asıldığıyla ilgili tercihin zamana ve koşullara bağlı olarak değişiyor olması.

Daha önce tuvalet kağıdı üreticisi Georgia-Pacific ile bilim insanları Poretz ve Sinrod'un ABD halkının davranış biçimlerini ortaya koyan büyük araştırmasında da benzer sonuçlar elde edilmişti.

GENÇ, LİBERAL ZENGİNLER VE YAŞLI, MUHAFAZAKAR FAKİRLER
1989 yılında gerçekleştirilen araştırmada Barry Sinrod ve Mel Poretz, daha genç, daha varlıklı ve daha liberal bireylerin tuvalet kağıtlarını üstten gelecek şekilde taktığını ortaya koydu. Daha yaşlı, muhafazakar ve fakir bireyler arasında ise tuvalet kağıdını alttan gelecek şekilde asma oranı yükseliyordu.

Haberin Devamı

Tuvalet kağıdınızı asma şekliniz tesadüf mü sanıyorsunuz Çok yanılıyorsunuz

Araştırmaya göre özellikle gelir seviyesi temel belirleyici faktörü oluşturuyordu. Yılda 50 bin dolar (günümüz parasıyla 96 bin dolar) kazananların yüzde 60'ı tuvalet kağıtlarını üstten gelecek şekilde asarken, 20 bin doların (günümüz parasıyla 38 bin dolar) altında kazancı olanların yüzde 73'ü tuvalet kağıdını alttan çekiyordu.

Tuvalet kağıdınızı asma şekliniz tesadüf mü sanıyorsunuz Çok yanılıyorsunuz
PEKİ OTEL TUVALETİ?
Bütün bunların yanı sıra bir de otel, restoran gibi umumi tuvaletlerdeki kağıtlar var. Bunlar da genelde üstten gelecek şekilde asılıyor. Sebebi ise rulonun ne zaman değiştirildiğinin üstten asılı şekilde daha kolay anlaşılabiliyor olması. Alttan çekilen modelde, tuvalet kağıdının köşeleri kıvrılıp ruloya yapıştırılmış olduğunu görmek kolay değil elbette...

Ya diğer avantajlar?

Haberin Devamı

TERTİP DÜZEN Mİ TEMİZLİK Mİ?
Tuvalet kağıdını üstten astığınız zaman, birincisi, elinizin duvara vs. değmesi ve mikroplarla temas etme ihtimaliniz azalıyor. İkincisi yaprağın bittiği yeri görebildiğiniz için koparmanız da daha kolay oluyor.

Taraf tutuyormuş gibi olmayalım. Tuvalet kağıdını alttan çekilecek şekilde asmanın da belli avantajları var. Örneğin açık ucu duvara doğru kaldığı için daha derli toplu bir görünüm ortaya çıkıyor. Evde küçük bir çocuğunuz ya da yaramaz bir hayvanınız varsa, rulonun ucunu çekiştirip götürmesi de bu şekilde daha zor.

BAKMADAN GEÇME!