Tesla’nın dünyanın en önemli bilim insanlarından olduÄŸuna 6 kanıt

Güncelleme Tarihi:

Tesla’nın dünyanın en önemli bilim insanlarından olduğuna 6 kanıt
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:17

Tesla ismini duyunca hepimizde bir burukluk hissi oluşur. Nedeni de Tesla’nın hayalini kurduğu gibi bir enerji kullanımı sistemini benimseseydik bugün dünyanın daha yeşil, sularının daha mavi ve havasının daha temiz olacağını bilmemizdir. Tesla’nın 1856 yılında Hırvatistan’da başlayan ve 1943 yılında bir otel odasında borç içinde ölmesine kadar uzanan hayatına bir göz atalım ve mümkünse boşa yanan ışıkları kapatalım.

Haberin Devamı

PAPAZ BABANIN MÃœHENDÄ°S OÄžLU

Tesla, papaz babasının baskılarına rağmen ev gereçleri icat eden annesinin desteğini alarak üniversitede mühensilik okumaya karar verir. Prag Üniversitesi eğitimi sırasında karmaşık problemleri kolayca çözmesi, güçlü hafızası ve Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca’yı çok hızlı bir biçimde öğrenmesiyle dikkat çeker.

Tesla’nın dünyanın en önemli bilim insanlarından olduğuna 6 kanıt

DÖNEMİN EN ÇOK PATENT BAŞVURU YAPAN BİLİM İNSANI

Bilim insanlarının ve mühendislerin zamana yön verdikleri bir dönemde Tesla üretmekten başka bir amaca sahip olmadı. Bu durum büyük buluşların önünü açsa da ticari açıdan başarıyı yakalayamadı. Ama bu onu yavaşlatmadığı gibi 700 başvuru ile dönemin en çok patent başvurusu yapan mücit oldu.

Haberin Devamı

Â

Tesla’nın dünyanın en önemli bilim insanlarından olduğuna 6 kanıt

Ä°NSANLIÄžA HÄ°ZMET BEDAVA OLMALI

Tesla hayallerinin peşinden giden bir bilim insanıydı. En büyük hayali de dünyaya bedava enerji dağıtımını gerçekleştirmekti. 1900 yılında New York’un Long Island bölgesinde J. P. Morgan’ın desteğiyle Wardenclyffe kulesinin yapımına başladı. Bu kule ile Tesla, telefon ve telgraf hatlarını kullanarak resimlerin, hava durumu bilgilerinin ve haberlerin tüm dünyaya yayılmasını sağlayacak bir ağ yaratacaktı. Sanırım ne demek istediğimizi anladınız. Bedava veri dağıtımı fikri o zamanda tepki gördü ve Morgan desteği keserek bu ilk internet ağı çalışmasını durdurdu.

Â

Tesla’nın dünyanın en önemli bilim insanlarından olduğuna 6 kanıt

KABLOSUZ ENERJİ DAĞITIMININ İLK ÖRNEĞİ

Kayıtlara geçen en önemli deneylerinden biri onlarca ampülü merkezinden 25 mil uzakta kablosuz olarak yakabilmesidir. Enerjiyi bu şekilde kablosuz olarak taşıma fikri de kabul görmedi. Kabul görmediği gibi kişisel iflasına yol açacak olan laboratuvarının şüpheli bir yangında yok olması gibi bir durumun ortaya çıkmasına yol açtı. Borçlarını ödeyemediği için hayatına kaçak olarak devam etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Â

Tesla’nın dünyanın en önemli bilim insanlarından olduğuna 6 kanıt

RADYONUN TEMEL ESASLARINI ÇOKTAN BULMUŞTU

Radyonun temel esaslarını Marconi’nin icat etmesinden çok daha önce duyurmuştur. İşin ilginç tarafı Marconi’nin radyosunun sadece sinyal iletebilmesi, bunun yanında Tesla’nın radyosunun sesi iletebilmesidir.

ASKERİ ÇALIŞMALARI HALA KULLANILIYOR

Tesla’nın askeri silahlar üzerine de çalışmalar yaptığı biliniyor. Uzaktan kumanda ile idare edilebilen insansız uçaklardan, elektrik frekanslarının yardımıyla düşman savaş gemilerini uzaktan bulan radarlara kadar günümüzde hala kullanılan teknolojilerin temellerini atmıştır. Ölümünden sonra bütün çalışmalarına ve notlarına Amerikan Devleti tarafından el konulmuştur.  

 

BAKMADAN GEÇME!