Sosyal Medyadan İş Bulabilmenin Yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Medyadan İş Bulabilmenin Yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 10:11

Sosyal medya üzerinden günümüzde pek çok şey yapmak mümkün. Ünlü olmak, hayatının aşkıyla tanışmak ya da hayatının işini bulmak! Evet, artık iş bulurken de sosyal medyanın önemi çok büyük. Bu nedenle iş arayışınızın olduğu dönemlerde sosyal medya hesaplarınızın nasıl göründüğü de son derece mühim!

Haberin Devamı

Bundan 10 yıl önce sosyal medyanın hayatımızda bu derece önemli olduğunu bilmiyorduk. Ancak sosyal medyanın yükselişiyle birlikte özellikle iş hayatında sizi bir tanrıçaya da çevirebilir ya da bir tehdite de dönüşebilir. Bu nedenle onu nasıl kullanacağınızı çok iyi bilmelisiniz.

 İK departmanları artık yüzlerce CV’ye geri dönebilmek ve araştırma yapabilmek için yeterli zamana veya kaynağa sahip değiller. Bu nedenle başvuranın bir görüşme için çağırılmaya değer olup olmadığını görmek isterler. Bu nedenle sosyal medya doğru bir şekilde kullanıldığında, görüşme için pek çok kişinin önüne geçmeniz anlamına gelebilir. Çünkü profiliniz işverenlere sizin hakkınızda bir bakış açısı sunar.

Sosyal Medyadan İş Bulabilmenin Yöntemleri

Haberin Devamı

Nasıl doğru bir görüntüye sahip olursunuz?

 Peki doğru izlenimi yarattığınızdan nasıl emin olacaksınız? Yapmanız gereken ilk şey Linkedin gibi profesyonel ağ sitelerinde kendinize bir profil oluşturmaktır. Şimdilerde Linkedin profile olmayan bir profesyonelle karşılaşamazsınız. Bu nedenle arayacak kişilerin sizin iş geçmişinize ulaşacağı güzel bir profil en çok işinize yarayacak şey olacaktır.

 Doğru kullanıldığında Facebook ve Twitter da büyük işler başarabilir. Kişiliğinizi göstermekten, endüstri trendleri ve haberler hakkında yorum yapmaktan korkmayın ve bu sektördeki doğru kişilerle etkileşim kurmaya çalışmaktan çekinmeyin.

 İşverenlerin çoğunluğu fotoğraflı özgeçmişleri sevmezken, profesyonel görünen sosyal medya platformlarınız için bir çekim yapmak mantıklıdır.

 

Nasıl yanlış bir görüntüye sahip olursunuz?

 Yeteneklerinizi göstermek söz konusu olduğunda Facebook ve Twitter harika olabilir, ancak bir mülakat yapmaya değip değmeyeceğine karar vermeden önce işverenlerin sizi kontrol etmeyeceğini düşünmek son derece büyük bir hata olur.

 Siz de bunu göz önünde bulundurun ve özellikle arayışta olduğunuz dönemlerde profillerinizi temizleyin. Bu hesapları kendinizi ve yeteneklerinizi tanıtmak için yeniden düzenleyin. Saldırgan bir dil kullanmaktan ve klavye savaşçılığı yapayım derken kendinizi riske atmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca hangi role sahip olduğunuzu göz önüne alarak politik şeyler paylaşmak konusunda daha ihtiyatlı olmanız da son derece önemlidir.

Sosyal Medyadan İş Bulabilmenin Yöntemleri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!