Sinemamızı notalara döken adam: Attila Özdemiroğlu

Güncelleme Tarihi:

Sinemamızı notalara döken adam: Attila Özdemiroğlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 11:15

Sinema her ne kadar görsel bir şölen olup, alkışları yönetmenler ve oyuncular toplasa da, bir filmi unutulmaz yapan şeylerin başında da müzikleri gelir. Hollywood sinemasında isim yapmış Hans Zimmer gibi sanatçılar nasıl bir kalite çizgisiyse, Attila Özdemiroğlu da bizim sinemamız için aynı şeyleri ifade ediyordu. Sonsuzluğa uğurladığımız usta sanatçıyı hafızalarımızda yer eden film müzikleriyle anıyoruz...

Haberin Devamı

Bir filme ruhunu vermek için kimi zaman oyuncular kimi zaman yönetmenler kendilerini parçalasalar da yeterli olmaz. Bu noktada bir maestronun devreye girmesi ve notalarıyla o filmi unutulmaz yapması gerekir. Dünyada müzik albümleriyle satış rekorları kıran unutulmaz olan pek çok film var. Titanik, Cesur Yürek, Hayalet... Hatta biraz günümüze yaklaşacak olursak Yüzüklerin Efendisi, müzikleriyle de sinema izleyicisinin gönlünde yer etmiş bir film. Ülkemizde de pek çok efsane olmuş sinema eserinin müziklerinde büyük ustaların imzaları var. Attila Özdemiroğlu da işte o üstatlardan biriydi. 5 Ocak 1943'te Ankara'da doğan Özdemiroğlu, 1966'da girdiği Durul Gence orkestrasında pişen ve besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza atan Özdemiroğlu, Eurovision bestelerinin altına attığı imzaların yanı sıra sinemamızı adeta notalara döken sanatçı olarak hafızalarda yer etti.

Haberin Devamı

Sinemamızı notalara döken adam: Attila Özdemiroğlu

 

Onlarca sinema filminin müziklerini besteleyen Özdemiroğlu bu çalışmalarında Sezen Aksu gibi isimlerle birlikte çalıştı. Son dönemlerde dizi müziklerinde de yeteneklerini sergilemişti. Sizler için büyük sanatçının geçmişten günümüze sinemamıza yansıyan en başarılı çalışmalarından bazılarını derledik:

Delisin:

Fahriye Abla:

Züğürt Ağa:

Muhsin Bey:

Beşik Kertmesi:

Eğreti Gelin:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!