Şevket Uğurluer kimdir? İşte, hayatına dair bazı detaylar

Güncelleme Tarihi:

Şevket Uğurluer kimdir İşte, hayatına dair bazı detaylar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2019 09:24

Şevket Uğurluer, 25 Nisan 2019 tarihinde son yolculuğuna uğurlanmasının ardından birçok vatandaşın araştırdığı isim oldu. Kariyeri boyunca birçok türde müziği yorumlayan Şevket Uğurluer, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yüksek mimar olarak mezun olmuştur. İşte, Şevket Uğurluer'in hayatından bazı bilgiler

Haberin Devamı

Şevket Uğurluer, Türk sanatına kazandırdıkları ile önemli bir yer tutmaktadır.

Türk pop müziğinden rock and rolla, cazdan bluesa kadar birçok türde müziği yorumlayan Şevket Uğurluer, 1938 yılında dünyaya geldi. Müziğe ilkokul sıralarında mandolinle başladı.

İlk profesyonel çalışmalarını 1955 yılında yaptı. 1961 yılına kadar çeşitli orkestralarda çalışan Şevket Uğurluer, kendi orkestrasını kurarak İstanbul gece kulüplerinde çalışmaya başladı. Aynı yıllarda İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yüksek mimar olarak mezun oldu. 60’lı yıllarda Türkçe sözlü hafif batı müziği dalında plakları basıldı.

Bir dönem müziği bırakıp mimarlık yaptı. Daha sonra yeniden müziğe döndü. 1991 yılında, Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden "İki Dakika" adlı şarkının bestecisidir. TRT’de 17 yıldır aralıksız devam etmiş olan "Anılarla Müzik" adlı programı hazırlayıp sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!