‘Ranini kim’ sorusu, merakı körükleyen bir oyun

Güncelleme Tarihi:

‘Ranini kim’ sorusu, merakı körükleyen bir oyun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 01:03

‘Ekrana dair ne var-ve yoksa bizde’ sloganıyla kurulan yeni bir internet sitesi var: Ranini TV. Televizyon kanalları, diziler hakkında eleştiri yazıları yayımlayan ve bilgi sunan sitenin yakın takibinde. Bir ‘televizyon ağı’ olmak için kurulan siteyi, ismini açıklamak istemeyen kurucusuyla masaya yatırdık.

Haberin Devamı

Sitenin kurucu ismisiniz, neden kimliğinizi açıklamak istemiyorsunuz?
Ranini mahlasıyla yıllardır yazılar yayımlıyorum. Bu mahlasını peşinden gelen bir okur kitlesi var ki yeni kurduğumuz siteyi ayakta tutuyorlar. Onlar için “Ranini kim?” sorusu, merakı körükleyen bir oyun. Bunu şimdilik bozmak istemediğimden, kimliğimi kontrollü bir şekilde açıklamak istiyorum.

Gizli bir kimlikle bu işin içindesiniz yani?
Röportajlara ve yapım şirketlerine toplantıya gidiyorum, set ziyaretleri yapıyorum. Bu görüşmelerde kafamda kesekâğıdı olmadığına göre sektörde muhatap olduğum herkes kim olduğumu biliyor. Fakat sosyal medya ve internet okuruna kimliğimi açıklamak istemiyorum.

Bu şekilde eleştiri yazısı yayımlamanın size etkileri nedir?
Türkiye toplumu eleştiriyi kolay kaldırabilen bir toplum değil. Mahlasla yazmak size sansürsüz ve özgür bir kalem kazandırıyor.

Haberin Devamı

Hakkında yazdığınız dizileri neye göre seçiyorsunuz?
Hemen hemen her diziyi izliyorum diyebilirim. Düzenli takip etmek için tutunacak bir şey bulmaya çalışırım: Bir karakter, senaryo, reji... Özleşebileceğim bir şey lazım.

Yayındaki dizilerden hangisi favoriniz?
Bu sezon en çok ‘Bana artık Hicran de’ dizisini beğendim. Hikâyesi beni etkiledi, özgün bir iş. İyi kurgulanmış bir dizi fakat maalesef reytingleri iyi gitmiyor. ‘Benim adım Gültepe’yi de beğeniyorum.

Dizi eleştirisi yazmaya nasıl başladınız?
13 yıldır yazıyorum, dizi reklama girdiğinde yorumlarımı blog’uma koyuyordum. Yazısını yazdığım dizinin gösterimi devam ederken sitede yazıyı okuyan 10 bin kişi oluyordu. İlgi bu kadar yoğun olunca ben de bu işi daha ciddiye almaya başladım. Blog’dan web sitesine geçişi de bu durum tetikledi.

Ranini TV’nin ekibinde kimler var?
Şu anda 45 gönüllü yazarımız var. Aralarında Ahmet Mümtaz Taylan, Tuna Kiremitçi gibi ünlü kalemler de var, daha önce hiç yazısı yayımlanmamış insanlar da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!