Ramazan ayının ‘EN’leri

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayının ‘EN’leri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 15:24

Sevdiklerimizle kalabalık iftar sofralarında buluştuğumuz, uzun zamandır görmediğimiz akrabalarımızla devasa aile sofralarında bir araya geldiğimiz bir Ramazan ayını daha acısıyla tatlısıyla bitirdik. Bayrama hazırlanırken; İstanbulluların bu ay neler yaptığını, iftar için hangi restoranları tercih ettiğini merak ediyorsanız tam size göre bir yazı hazırladık!Türkiye’nin en büyük yeme-içme rehberi Zomato’nun yardımıyla hazırladığımız listemizde; ayın en çok tercih edilen yemeğinden en popüler restoranına, günün hangi saatlerinde iftar planı yapmaya başladığımızdan İstanbul’un en popüler semtine kadar birçok bilgiyi bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

RAMAZAN’IN ŞAMPİYONU ‘KEBAP’

Ramazan ayının ‘EN’leri

Bu ay İstanbullular evde olduğu kadar dışarıdaydı da. Restoranların ağırlıklı olarak Osmanlı –Türk mutfağı esintileriyle hazırladıkları özel iftar menüleri arasında %40 oranında tercih edilerek ipi göğüsleyen ‘KEBAP’ olurken, beyaz yakalıların vazgeçilmezi sushi son sırada yer aldı. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır!

Ramazan dışındaki dönemlerde de ‘KAHVALTI’ aramalarıyla birincilik yarışında olan ve hemen her zaman vazgeçemediğimiz lezzetlerin başında gelen kebap, ortalama 17 saatlik açlık süresinin sonunda eminiz ilaç gibi gelmiştir.

  

Haberin Devamı

RAMAZAN’IN ‘EN’ ÇOK TERCİH EDİLEN RESTORANLARI

Ramazan ayının ‘EN’leri

Şu an sokağa çıkıp en medyatik restoranı sorsak, sanıyoruz cevabı ‘Nusr-et’ olurdu. Çoğunlukla; lezzetli etleri, sahibinin ilgi çekici fotoğrafları ve uçuk fiyatlarıyla konuşulan mekan bu ayın en çok tercih edilen restoranları arasında birinci sıraya oturdu!

Aynı listenin ikinci sırasını; Kuzguncuk sahilinde yer alan ve uygun fiyata eşsiz bir manzara eşliğinde lezzetli yemekler sunan Paşalimanı Kafe alırken; Ramazan boyunca canlı fasıl eşliğinde geniş bir iftar menüsü sunan Kuleli Yakamoz Restaurant üçüncü oldu.

Ayın en çok tercih edilen bölgelerinden olan Sultanahmet-Beyazıt’ta Antik Hotel’in içerisinde yer alan Marmarion Restaurant, Beşiktaş’ın en popüler mekanı olan Dürümce, Grand Tarabya Otel’in içerisinde yer alan The Brasserie ve Şenlikköy’ün en Osmanlısı Eşraf Lokantası da ayın en çok misafir ağırlayanları arasında yer aldı.

 

RAMAZAN'IN EN PAHALI VE EN UCUZ İFTAR MENÜLERİ NERELERDEYDİ?

Ramazan ayının ‘EN’leri

Haberin Devamı

Bu Ramazan İstanbul genelindeki iftar menü fiyatlarında ortalama %5 oranında bir artış görüldü. Restoranların bu aya özel olarak hazırladığı menülerin fiyatları kişi başı 60-100 TL arasında değişirken; kişi başı 120 TL ve fiyatlarıyla Kuruçeşme en pahalı semt oldu. Kadıköy ve Beşiktaş ise; kişi başı 30 ila 60 TL arasında değişen iftar menü fiyatlarıyla ay boyunca en uygun iftar yapılabilecek semtler arasında ilk sıralarda yer aldı.

 

RAMAZAN’IN ‘EN’ POPÜLER SEMTLERİ

Ramazan dışında da neredeyse her saat kalabalık olan Karaköy ve Beşiktaş, Ramazan ayında da popülerliğini korumaya devam etti. En fazla iftar menüsünün olduğu restoranları barındıran Süleymaniye ise; Ramazan ayında büyük bir sıçrayış yakaladı!

 

Haberin Devamı

GÜNÜN HANGİ SAATLERİNİ RESTORAN ARAYARAK GEÇİRDİK?

Ramazan ayının ‘EN’leri

Gece 23.00 ve 02.00 saatleri arasında Ramazan öncesine göre %67’lik dev bir oranda artış oldu. Buradan da anlayabiliriz ki; İstanbullular sahur yemeklerinde de dışarıya çıkmayı tercih ettiler!

Öğlen 13.00 ve 15.00 saatleri arasında %38’lik bir restoran araması artışı olduğu gözlenirken; 16.00 ve 19.00 saatleri arasında iftar programları için yoğun olarak restoranlar incelendi. Hafta sonu ise; iftar için yapılan restoran aramaları hafta içine nazaran %15 artarken, sahur zamanında yapılan restoran aramaları %30’luk bir artış gösterdi.

 

zomato.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!