Psikologların mutluluk için yaptığı 4 şey

Güncelleme Tarihi:

Psikologların mutluluk için yaptığı 4 şey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 11:24

Mutluluğun formula malesef henüz yok. Bu nedenle hepimiz farklı arayışlar peşinde koşuyoruz. Kimilerimiz yogada, kimilerimiz sporda, kimilerimiz ise çocuklarımızın peşinde koşturuyoruz. Yaptığımız bir çok şeyin tek bir nedeni var: Mutlu olmak. Tabii bu arayışt bize yardımcı olmaya çalışan profesyoneller olan psikolog ve psikiyatrlar da var. Peki konunun uzmanı olan bu insanlar her zaman mutlu mu? Ya da mutlu olmak için onlar ne gibi yöntemler uyguluyorlar?

Haberin Devamı

Farkındalık (Mindfulness)

Mindfulness terimi son dönemde özellikle yoga ve meditasyon çevreleri tarafından çok fazla kullanılıyor. Çünkü bu öğretiler de bu tekniği kullanıyorlar. Ancak New York’ta psikolog olan Jason Wheeler, bunun bir düşünce tarzı olduğunu ve başka bir çok egzersizle birlikte yapılabileceğini söylüyor. Zihni ve bedeni tek bir etkinlikle tutabilmenin yöntemini bulan psikolog kendisi için yüzmenin en iyisi olduğunu keşfetmiş. Tekrar edilen hareketlerden oluşan bu sporu yaparken daha farkında bir düşünme şeklini gerçekleştirebildiğini fark etmiş.

Psikologların mutluluk için yaptığı 4 şey

Şükretmek ve teşekkür etmek

Haberin Devamı

Hayatınızda olan şeyler için şükretmek ve teşekkür etmek daha iyi uyku uyumaktan daha az depresyona yakalanmak gibi bir çok güzel sonuca bağlanıyor. Bir çok araştırma gösteriyor ki teşekkür etmenin ciddi bir etkisi bulunuyor. San-Antonio’da çalışan psikolog Ksai Howard şükretmenin stresli konulara saplanıp kalmaktan kendisini uzak tuttuğunu keşfetmiş. Bu da otomatik olarak iyi bir ruh hali anlamına geliyor.

Psikologların mutluluk için yaptığı 4 şey

Egzersiz yapmak

Egzersiz yapmanın aslında tam karşılığı ter atmak anlamına geliyor. Spor yaparken vücutta adrenalinle birlikte endorphin gibi hormonlar da salgılanıyor ve bu da insanın daha mutlu hissetmesine neden oluyor. Çok kısa süreli egzersizlerin bile psikolojik olarak çok iyi geldiği bir çok araştırmayla kanıtlanmış durumda.

Psikologların mutluluk için yaptığı 4 şey

Sosyalleşmek ve iletişim kurmak

Her türlü ilişkide iletişimi elden bırakmamak mutluluğun en önemli anahtarlarından biri. Çünkü duygularımızı ifade edememek aslında bizi köşeye sıkıştıran yegane şeylerden biri. Health.com yazarlarından Gail Saltz eşiyle ilişkilerini güçlü tutmak adına her gün birliktelikleri hakkında konuştuklarını söylüyor. Bu hem ilişkinin güçlü kalmasını sağlıyor hem de duygu ve düşüncelerin ifade edilmesine neden oluyor. Bu nedenle mutluluk için daha fazla iletişim kurmak şart.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!