Pazartesi Sendromu nasıl geçer?

Güncelleme Tarihi:

Pazartesi Sendromu nasıl geçer
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:33

Beyaz yakalıların ve öğrencilerin en büyük ortak nefreti: Pazartesi. İki günlük hafta sonu dinlenme ve eğlencesinden sonra yeniden hayatın hızlı aktığı günlere geçmek pek çoğumuz için bir işkence. Hele de şehir hayatında... Stockholm Üniversitesi’nde beslenme uzmanlığı ve spor antrenörlüğü üzerine eğitim alan Jacob Linden, “Haftanın ilk gününü sıkıntısız geçirmek istiyorsanız pazardan itibaren kendinize dikkat edin” diyor.

Haberin Devamı

PAZAR GÜNÜNÜ NASIL GEÇİRMELİ?

Pazar günleri çok uzun saatler uyumak yerine erken uyanmayı tercih edin. Sevdiklerinizle beraber olmak size iyi gelir. Hafta boyunca çok yoruluyorsanız, o gün kendinizi şımartın; uzun zamandır okumak istediğiniz kitabı okuyun, sizi mutlu edecek bir film izleyin. Saat çok geç olmadan duş alın. Bir süre mum ışığında kendinizi dinlendirin. Ve güzel şeyler düşünerek uykuya dalın.



PAZARTESİYE NASIL BAŞLAMALI?

Pazartesi Sendromu nasıl geçer



Pencereyi açarak güneşin odanıza girmesine izin verin. Güne en sevdiğiniz müzikle başlayın. İmkânınız varsa açık havada bir yürüyüş yapın, mümkünse deniz kenarında yürümeyi tercih edin. Vaktiniz kısıtlı bile olsa asla kahvaltıyı atlamayın, bu size gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlayacaktır. Ve tabii gülümsemeyi unutmayın!

Haberin Devamı



SENDROMDAN UZAK DURMAK İÇİN UZUN VADEDE NE YAPMALI?

Pazartesi Sendromu nasıl geçer



Her negatif düşünce stres hormonlarını tetikler. Bu hormonlar öyle bir etkiye sahiptir ki bir anda tüm enerjinizi vakumlar; kendinizi yorgun, hasta gibi hissedersiniz. Bu yüzden hayata pozitif bakmayı öncelik edinin. Unutmayın; hayata ne kadar güzel bakarsanız, hayat da size o kadar güzellikler sunar. Taze ve doğal ürünlerle beslenmeye özen gösterin. Bol bol sebze, meyve ve protein tüketin. Çok şekerli, işlem görmüş gıdalardan uzak durun. Düzenli sporu ihmal etmeyin. Kaslarınızı güçlendirin. Uyku kaliteniz önemlidir. Açık havada geçirdiğiniz zamana, hayata bakışınıza, stres yönetiminize dikkat edin. Bunların hepsi ayrı ayrı çok önemli. Hepsine dikkat ederek bir yaşam standardı oluşturmalısınız.

 

TEŞHİS BELLİ, SENDROMA YAKALANMIŞSINIZ

Pazartesi Sendromu nasıl geçer



Haftaya başlarken kendinizi yorgun ve sinirli hissediyorsanız, teşhis belli, ‘Pazartesi sendromu’na yakalanmışsınız. Hafta sonunu hem eğlenmek hem dinlenmek hem sevdikleriyle keyifli vakit geçirebilmek ve hem de yeni insanlarla sosyalleşmek için yoğun geçirenlerin, alkol alıp geç saatlerde yatanların sendromdan kaçması zor.

 

BAKMADAN GEÇME!