Patronunuz aşırı gıcık bir insansa ne yapmalısınız?

Güncelleme Tarihi:

Patronunuz aşırı gıcık bir insansa ne yapmalısınız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 12:53

Dünyanın en zor durumlarından biri de kötü bir patronla çalışmak zorunda kalmaktır. Hiç bir dediğinizi önemsemeyen, egosundan öteye kimseyi göremeyen ve size zorbaca davranan bu patron karşısında çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekir. Ya da aşağıdaki yöntemleri de uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir akıl hocası veya tarafsız bir üçüncü şahısla konuşun

Bir şirkete girdiğinizde sizinle bir danışman konuşabilir ya da şirkette her türlü sorunla ilgili konuşabileceğiniz biri mutlaka olacaktır. Bu kişilee güveniyorsanız benzer bir şey deneyimlediklerini biliyorsanız size Pratik tavsiyelerde bulunabilirler.

Akıl hocanız ya da güvenilir meslektaşınız başa çıkmakta zorlandığınız müdahaleler konusunda size yardımcı olabilir. Size tarafsız bir bakış açısı da sunabileceklerinden bu kişilerden yardım alabilirsiniz.

Patronunuz aşırı gıcık bir insansa ne yapmalısınız

Patronunuzla konuşun

Duygularınız çok şiddetliyse ya da patronunuzdan çekiniyorsanız onunla doğrudan konuşmaya çalışmak imkansız olabilir. Ancak bazen insanlar davranışlarının başkalarını nasıl etkileyebileceğinden tamamen habersizdir ve karşısındakinin üzüldüğünün farkında olmayabilir. Bu nedenle ona bu durumun sağlığınız ve işiniz üzerinde yarattığı etkiyi açıklayan samimi ve mantıklı bir konuşma yapın. Bunun durumunuzu iyileştirdiğini görebilirsiniz.

Patronunuz aşırı gıcık bir insansa ne yapmalısınız

Haberin Devamı

Bu seçenek işe yaramazsa İK ile konuşun

Eğer tüm bu yaptıklarınız bir işe yaramasa insan kaynaklarıyla konuşmanız ve resmi bir şikayette bulunmanız gerekebilir. Bu yolu izlemek durumun alevlenmesine ve doğal olarak da sinirlerin gerilmesine neden olabilir.

Bu problemi yaşayan ve konuşamayacak kadar korkan başka insanların olabileceğini unutmayın. Siz başkalarını da rahat ettirecek bir adım atıyorsunuz. Ekip içindeki gerilimler verimli bir çalışma ortamı yaratmaz.

Patronunuz aşırı gıcık bir insansa ne yapmalısınız

Kendinize güveninizi kaybetmeyin

Bunu söylemek kolaydır ama zorbalık mağdurun kendine güvenini kaçınılmaz olarak zayıflatacaktır. Zorba bir patronla yaşıyorsanız sinirinizi şirkete yöneltiyor, değersiz bir çalışan olduğunuzu hissediyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda arkadaşlarınızdan ve müşterilerinizden gelen iyi geri bildirimlere göz atmak sizi rahatlatacaktır.

Haberin Devamı

Zamanımızın çoğunu işte geçiriyoruz, bu yüzden mutlu ve değerli hissetmek çok önemli. Pazartesi sabahı alarmdan korkuyor ve haftanın ilerleyen saatlerinde ne yapacağınızı bilmiyorsanız, zamanın tadını çıkarmak zordur.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!