Özgür Çevik kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Özgür Çevik kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:05

Kırgın Çiçekler dizisinin yakışıklı öğretmeni Toprak’ı Özgür Çevik kimdir? nereli, kaç yaşında, hangi dizi ve filmlerde rol aldı, albümleri neler? Özel hayatı ve kariyeri ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde…

Haberin Devamı

27 Mayıs 1981 yılı Ankara doğumlu Özgür Çevik, beş yaşına kadar İstanbul’da büyümüştür. İlkokul eğitimini Amasya ilinde, ortaokul eğimini ise Lüleburgaz’ da tamamlanmıştır. Liseyi Bingöl ve Kocaeli’nde bitirmiştir. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ nü kazanmış ve İstanbul’ a tekrar geri dönmüştür. Eğitim gördüğü sırada müzik hayatına da devam etmiştir. 2007 yılında üniversiteden mezun olmuştur.

Özgür Çevik, 2004 yılında girdiği Akademi Türkiye yarışması ile tanınmıştır. Bu yarışma ile yıldızı parlayan Oyuncu, 2004 ve 2007 yılları arasında televizyon dizisi olan Yabancı Damat ile karşımıza çıkmıştır. Dizide Niko karakteri ile ilgi odağı olan Özgür Çevik, kısa sürede sevilen oyuncular arasında yer almıştır. Birçok dizi de konuk oyuncu olarak yer alan Oyuncu, son dönem de Kiraz Mevsimi dizisinde konuk oyuncu oldu. Ayrıca Atv ekranlarında ki Kırgın Çiçekler dizisinde rol almaktadır.

Haberin Devamı

Özgür Çevik kimdir

Karizmatik ve sempatik karakteri ile dikkat çeken Çevik, Yabancı Damat dizisi ile yıldızı parlamış ve bu dizi Yunanistan’ da izlenme rekoru kırmıştır. Akademi Türkiye yarışması ile tanınarak müzik kariyerine de yön vermiştir. Lise yıllarında gitar çaldığı için rock kategorisinde de albüm çıkartmıştır.

Sinema filmi olarak Vali filminde oynayarak büyük ilgi toplayan dizi oyuncusu, ayrıca tiyatro alanında da faaliyet göstermiştir. Romantika Müzikali adlı eserde başrol oynamıştır.

Başarılı oyuncu dizi hayatına devam ederken müzik çalışmalarına da devam etmektedir.

Yakaladığı başarı sayesinde Türkiye televizyonlarında sevilen dizi oyuncusu olarak yer almaktadır. Oyuncu özel hayatı hakkında dile gelmek yerine yaptığı projelerle anılmayı tercih etmektedir. Genç yaşına rağmen şöhret basamaklarını emin adımlarla çıkmaktadır. İlerleyen zamanlar da sinema projelerinde daha fazla yer almak istediğini belirtmektedir.

Çevik 2004 yılında Akademi Türkiye yarışması ile tanındı. 2004-2007 yayın döneminde ekrana gelen Yabancı Damat dizisinde Niko karakterini canlandırdı. Avrupa Yakası’nda ise 150.bölüm’de konuk oyuncu olarak katıldı. Manav Özgür karakterini canlandırdı. Kavak Yelleri dizisinde konuk oyuncu olarak kendi ismi ile oynadı. Gece Sesleri dizisinde başrolde Seyhan karakterini canlandırdı. Şimdiler de ise Kırgın Çiçekler dizisinde Toprak öğretmeni canlandırmaktadır.

Şarkıları

Aşk Demledim

Beni Unutma

Bir Daha Aşık Olamam

Bize Kalanlar

Boş Günüm

Çok Erken

Düşüşüm Duruşum Oldu

Fark Etmeden

İstanbul Bekliyor

Mavi Duvar

Olmasa Mektubun

Özür Dilerim

Veda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!