Oscar törenleri tarihinin ağızları açık bırakan 5 skandalı

Güncelleme Tarihi:

Oscar törenleri tarihinin ağızları açık bırakan 5 skandalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 13:59

Oscar törenleri dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın büyük bir merakla izlediği en önemli etkinliklerden biri. Hazırlıkları sadece oyuncular için değil, tüm televizyon dünyası ve sinema severler tarafından haftalar öncesinden yapılıyor. Durum böyle olunca da her şeyin kusursuz olması neredeyse şart gibi. Ancak hayat bu ya bazen o kadar ince hazırlanılmış, binlerce kişinin emek harcadığı böyle büyük bir olayda bile istenmeyen sorunlar çıkabiliyor. Ve tabii ki olayın büyüklüğü dolayısıyla bu sorunlar tarihe skandal olarak geçiyor.

Haberin Devamı

1- MARLON BRANDO’NUN DUDAK ISIRTAN PROTESTOSU

Yıl 1973, dönemin starları yine birbirinden şık ve göz alıcı kıyafetleriyle oturmuş, büyük bir heyecanla kazanan isimleri alkışlıyor. Ve yılın ‘En İyi Erkek Oyuncu’ Oscar’ı senenin en önemli filmi olan Baba’daki rolüyle Marlon Brando’ya gidiyor. Anonstan sonra Brando’yu arayan gözler onun yerine bir kızılderili yerlisi kızın sahneye çıkmasıyla şoke oluyor. Kızımız Brando adına, sinema endüstrisinin Amerikan yerlilerinin sorunlarına karşı duyarsız davranışları nedeniyle Oscar ödülünü geri çeviriyor ve sinema tarihinin en ‘Baba’ hareketiyle muhteşem bir skandala imza atıyor.

Oscar törenleri tarihinin ağızları açık bırakan 5 skandalı

Haberin Devamı

2- ANADAN DOĞMA OSCAR TÖRENİ

O kadar yıldızın olduğu yerde ne kadar koruma olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ancak delilik sınır tanımıyor. 1974’teki Oscar töreninin sunucusu David Niven tüm karizmasıyla töreni idare ederken sıra sahneye Elizabeth Taylor’u çağırmaya geliyor ki olan oluyor ve Robert Opel isimli çılgın insan çırılçıplak bir şekilde sahneye atlıyor. Niven şakacı tavırlarıyla durumu çok iyi idare ederek konuşmasına geri dönüyor ama tüm dünya görüyor tabii heykelciği.

Oscar törenleri tarihinin ağızları açık bırakan 5 skandalı

3- İNTERNETE SIZMA FURYASINDAN NASİBİNİ ALMAK

2008 yılının Oscar töreni yaklaşmış, heyecan dorukta ve herkes kimin kazanacağnı büyük bir merakla bekliyor. İnternete durmadan bir şeylerin sızdığı bu dönemde Oscarlar da bu trendden nasibini alıyor ve tören öncesi ödül listesi internete sızıyor. ‘Yok efendim liste sahne, durun sonu çok heyecanlı!’ deseler de kazanan isimlerin birebir aynı olduğu tören sırasında açığa çıkıyor.

4- ‘OYUNUZA TALİBİM’ SKANDALI

Bu Oscar tarihinin en skandal gibi skandalı bizce. Her şey 2010 Oscar töreninden önce The Hurt Locker filminin yapımcısının Akademi üyelerinde ‘Oyunuza talibim’ mailiyle başlıyor. ‘500 milyon dolarlık filmler yerine bize oy verin.’ gibi garip bir mail atan Chartier anında ortamlardan aforoz ediliyor ve Oscar törenine de alınmıyor.

Haberin Devamı

Oscar törenleri tarihinin ağızları açık bırakan 5 skandalı

5- AMA HERKESE TEŞEKKÜR ETTİLER YAAA…

Geçtiğimiz Oscar töreninde ise gözlerimizin önünde resmen skandalın adeta şahı yaşandı. Kainat güzelinin de başına gelmiş olması hafifletici midir bilinmez ama ‘En iyi film’ ödülünün kazananı olarak açıklanan La la land filminin tüm ekibi o mutluluğu yaşayıp, konuşmasını yaptıktan sonra bir anda sahneye birileri atladı ve kazananın Moonlight olduğu ortaya çıktı. İzlediğimiz Oscarlık  dram sahnelerinden biriydi.

Oscar törenleri tarihinin ağızları açık bırakan 5 skandalı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!