Nasıl ‘Instagram hipster’ı olurum?

Güncelleme Tarihi:

Nasıl ‘Instagram hipster’ı olurum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 11:38

Instagram'da hipster olmayana ekmek yok. Peki nasıl yapmalı?

Haberin Devamı

Kimse kendini öyle tanımlamasa da etrafımızdaki hipster sayısında zombi kıyametlerini aratmayacak hızda bir artış var. Ancak bugün bir hipster olmak hiç kolay değil. Efor harcamadan ‘havalı’ görünmek ciddi bir çaba istemekte. 20-30 yaş aralığında, iyi eğitimli, modern orta sınıf ürünü, gelecek planları yapamayan, kabul edilmiş normları görmezden gelen kalabalıklar; onların değerini bir türlü bilemeyen gezegenimizde, güçlerini hipster olduklarını belli etmeye yönelik fiillerden alıyor. Söz konusu eylemlerin vuku bulduğu meydana da Instagram deniyor.

Peki Instagram’da hipster olduğunu belli etmek için neler yapmalı?

Nasıl ‘Instagram hipster’ı olurum

Haberin Devamı

BAŞLANGIÇ

Kullanıcı ismi alırken ‘Patrick_1977’ gibi isimlerden uzak durun. ‘PatrickTheDJ’ gibi rumuzları tercih edebilirsiniz. Biyografinizde kahve veya fotoğrafçılık kelimelerinden biri (tercihen İngilizce) geçmeli. Profil fotosunda gözlük kullanımının değiştirilmesi teklif dahi edilemiyor.

ÜNİFORMA

Çok acil durumlar hariç hipster üniformasının dışına çıkılmamalı. Bere, sırt çantaları, battaniye, oduncu gömlek, dağcı botu, yün çoraplar ve dar kot. Erkekler için uzun sakal bir kıyafet haline gelirken, kızlar için vintage elbise stoklamak elzem gibi görünüyor.

Nasıl ‘Instagram hipster’ı olurum

YEMEK
Lezzeti değil sunumu öne çıkaran bir mekâna gidin. Eskitilmiş masaları, şık masa örtüleri olmalı. Mönüde fotosu en janjanlı görünen yemeği seçin. Tadı önemli değil, zaten siz onu yiyebilene kadar soğuyacak. Tabaklar, içecek (tercihen yarısı içilmiş bir kahve) tepeden çekilmeli. İyi bir yemek fotosu için saygıdan da olsa ayağa kalkmak gerek. Foto ayarlarında parlaklığı artırmaya, keskinleştirme ayarının altını açmaya özen gösterin.

 

 

Haberin Devamı

PORTRE
Selfie’lerden özellikle çubuklu olanlarından mümkün mertebe uzak durun. Siz benmerkezci olmaya Üsküdar motorundan inerken karar vermediniz. Fotonuzu bir başkası çeksin, ‘Into the Wild’ arkaplan, dramatik filtreler ise yoldaşınız olsun. Ve mutlaka ama mutlaka konum bildirerek paylaşın. 

Nasıl ‘Instagram hipster’ı olurum

MİNİMALLİK
Açık renk bir arkaplan bulun. Önüne bir cisim veya insan koyup ortalamaya çabalayın. Sıcaklığı azaltıp, ışığa yüklenin, her an içeri Morgan Freeman girecek gibi beyaz olmalı foto evrenimiz.

DETAYLAR
Günde en fazla iki paylaşımda bulunun. Her foto nakış gibi işlenmeli. Bunun için ortalama 12 saatiniz var. İmajların etrafında beyaz çerçeve tercih edin. Hashtag kullanırken limit sizsiniz. Yorumları yanıtlamayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Nasıl ‘Instagram hipster’ı olurum

EK DESTEK
Hipster’lık yolunda Instagram dışındaki başka çözümlerden de destek alabilirsiniz. SimplyMeasured ile hangi saatte paylaşım yaptığınızda daha çok kalp alacağınızı görmeniz mümkün. Vintage filtreleriyle öne çıkan VSCOcam’i yüklememiş bir hipster, geniş çerçeveli gözlük takmamış bir hipster’dır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!