Mutluluğu yakalamanın 5 pratik yolu

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğu yakalamanın 5 pratik yolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 11:21

Bu hayatta hepimizin tek bir amacı var o da mutlu olmak. Ancak hayatın gittikçe zorlaşması mutluluğu yakalamayı daha da zorlaştırıyor. Bu nedenle geçmişte çok kolay bir şekilde elde ettiğimizi düşündüğümüz mutluluğu sanki biz aradıkça o kaçıyormuş gibi. Oysa bu sadece bir yanılsama. Sadece mutluluğun basit şeylerde olduğunu hatırlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Sevdiğiniz biriyle görüşün

Sevdikleriniz size enerji ve mutluluk verir. Onları bu nedenle kalbinizin en derin köşesine oturtursunuz. O halde canınız mutlu olmak istediğinde yapmanız gereken tek şey onu sakladığınız yerden çıkarmaktır. Yani onunla biraz vakit geçirmek. Bir kahve ya da bir yemek için bile olsa sevdiğiniz biriyle bir araya gelmez enerjinizi yükseltir ve sizi yeniden mutlu biri yapmaya yeter. Bu nedenle üşenmeyin ve harekete geçin.

Bir çiçek ekin

Çiçek bakmak aslında hem dinlendirici hem de mutlu eden bir aktivitedir. Bir canlıya can vermek, onun sorumluluğunu almak ve çiçek vermesini izlemek tıpkı bir çocuk yetiştirmek gibi keyifli bir süreçtir. Siz de bir canlının hayata nasıl güzellik kattığını gördükçe içiniz sevinçle dolar. Bu nedenle bir başka canlının sorumluluğunu almak sizi mutluluğa kısa yoldan götürecektir.

Haberin Devamı

Mutluluğu yakalamanın 5 pratik yolu

Müziği açıp dans edin

Dans etmek aslında temelde hareket etmektir. Hareket etmek ise sizin ruhunuzu doyuran müzikle bir araya geldiğinde ortaya mükemmel bir kombinasyon çıkar. Modunuzu değiştirmek ve enerjinizi yükseltmenin en kolay ve etkili yolu dans etmektir. Bu nedenle siz de dans etmek için illa bir partiyi ya da kutlamayı beklemeyin, açın evde müziğinizi bir kaç şarkıda bile ne kadar mutlu hissettiğinizi göreceksiniz.

Mutluluğu yakalamanın 5 pratik yolu

Kendinizi güzel bir yemekle ödüllendirin

Tabii kendinizi ödüllendirmek için önce ne zamandır yapmak istediğiniz ama her zaman ertelediğiniz bir işi bitirin. Sonra da kendinize en sevdiğiniz yemeği hediye edin. Hem kenarda duran iş ortadan kalktığı için artık kafanızı kurcalamayacak ve bu size mutluluk verecek hem de ödül aldığınız için beyniniz serotonini anında pompalayacak.

Mutluluğu yakalamanın 5 pratik yolu

Haberin Devamı

Birine yardım edin

Bilimsel araştrmalar da gösteriyor ki başka birine yardım etmek beynin mutlulukla alakalı bölümlerinin çalışmasına katkıda bulunuuyor. Bu nedenle siz de en yakınınızda duran ve yardıma ihtiyacı olan birine elinizi uzatın. Kendinizi çok daha huzurlu, işe yarar ve mutlu hissedeceksiniz.

Mutluluğu yakalamanın 5 pratik yolu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!