Kaza değil, cinayet! Yusuf Durup için farkındalık korteji…

Güncelleme Tarihi:

Kaza değil, cinayet Yusuf Durup için farkındalık korteji…
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 18:09

Türkiye Motosiklet Platformu Üyesi ve motosiklet sürücüsü Sinem Özgül, bu pazar günü 'Yollarda Ölmek İstemiyoruz' sloganıyla gerçekleşecek farkındalık kortejini anlattı.

Haberin Devamı

Özgül, bu konuda hiç konuşmamayı tercih ederdik. Ancak öyle bir olay gerçekleşti ki artık susamadık. Konuşmak hatta haykırmak istiyoruz dedi ve ekledi..

Kaza değil, cinayet Yusuf Durup için farkındalık korteji…

“YOLLARDA ÖLMEK İSTEMİYORUZ.”

Biz motosiklet sevdalıları, şu üç kuruşluk dünyadan biraz daha zevk çıkarmak istiyoruz. Hayatı hızlı yaşamak değil, hayatın tadına varmak istiyoruz.
Ama kimimiz de ekmek parası için bu demir atın üzerinde yaşamı tercih ediyoruz. Bizlerin de herkes gibi eti, kemiği, derisi var. Tek farkımız, bizim kaportamız bedenimizdir.

Diğer sürücülerden sadece biraz dikkat ve özen bekliyoruz. Araç sürücülerinin cep telefonları yerine, yola, yan aynalarına, çevresine dikkat etmesini istiyoruz.

 Niye mi?

Haberin Devamı

 01 Ağustos 2018 günü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu Yakası çıkışında Beylerbeyi yol ayrımında Yusuf DURUP kardeşimiz, işte böyle dikkatsiz bir sürücünün kurbanı olmuştur.

Tabi ki hastalıklı beyinler hariç, kimse kimseyi bilerek öldürmek istemez ancak, bu kadar kamu spotuna karşın, trafik kurallarını önemsememek, ölümlü bir kazaya sebebiyet vermek de cinayet değil midir?

Bu konu hakkında dava devam ettiği için fazla bir şey söylemek istemiyoruz ancak, dikkate alınmamış, önemsenmemiş, iyi araştırılmamış, cezalandırılmamış her kaza, bir diğerinin davetçisi değil midir?

 Giden canlar maalesef geriye gelmiyor. Motosikletleri önemsememenin, dikkat etmemenin, trafik kurallarını hiçe saymanın, kısacası caydırıcı cezaların olmamasının bir nedenidir. Yapanın cezasını çekmesini, herkese de ibret olmasını istiyoruz. Bizler de can taşıyoruz.

Gönlümüzden geçen şudur; Motosiklet Sürücülerinin ölümüne neden olan bu tür kazalar cinayete teşebbüs ile yargılanmalıdır.

 Yusuf kardeşimizin rahat uyuması ve başka Yusufların kaybedilmemesi için elimizden geleni yapacağız.

Türkiye Motosiklet Platformu olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sizler motosiklet kullanmıyor olabilirsiniz ama unutmayalım ki her motosikletli birimizin kardeşi, abisi,ablası,arkadaşı, akrabasıdır.

Haberin Devamı

Tüm halkımızdan destek bekliyoruz.

TOPLANMA YERİ : MAÇKA KÜÇÜKÇİFTLİK PARK ÖNÜ

HAREKET SAATİ : 18:00

 

BAKMADAN GEÇME!