Kamer Pierssens: Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım

Güncelleme Tarihi:

Kamer Pierssens: Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

Kadınların yaşı sorulmaz ama Kamer Pierssens bu konuda çok rahat. Göğsünü gererek “60” diyor. Çünkü nice genç kıza taş çıkaracak bir vücuda sahip. Üstelik Türkiye body fitness şampiyonluğu olan bir sporcu. Şimdi hayali dünyada derece almak. İşte “Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım” diyen Pierssens’tan zayıf ve genç kalmanın sırları.

Haberin Devamı

Ne yapıyorsunuz da 60 yaşında bu kadar fit ve genç görünüyorsunuz?

- Yaptığım sporun adı body fitness. Body building ve fitness’ın birleşmesinden oluşuyor. Aslında kısaca düzgün bikini vücuduna sahip olmanızı sağlıyor. Tabii bu biraz da genlerden gelen bir şey.

Sağlığın spor için bir sebep olduğunu biliyoruz. Şimdi onu bir kenara bırakalım. ‘50 yaşımdan sonra hâlâ düzgün bacaklarım ve fiziğim olsun’ duygusu yok mu bu çalışmaların altında?

- Spor için deliriyorum. Bunun sebebi belki de salgılanan hormonlar.

Kamer Pierssens: Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım

Bu işin yüzde 90’ı mutfaktan geçiyor. Az yemek lazım. Özellikle 30 yaşından sonra gece bir yerlere gidip dans etmeyecekseniz akşam yemeği yemeyin. Acıkmamak için erken uyumak da faydalı. Stresin de kilo üzerinde etkisi büyük.

Haberin Devamı


Peki her şey nasıl başladı?

- Asıl eğitim aldığım konu pazarlama. Ama uzun süre Almanca ve İngilizce çevirmenlik yaptım. 14 yıl önce çalışırken bir yandan da dans eğitimleri almaya başlamıştım. Dans öğretmenim bir gün Fransız bir sanatçının fotoğraflarını gösterdi. Çok güzel bir fiziği vardı. “Sen de böyle olmak istemez misin?” diye sordu. Kim istemezdi ki? Ben de 47 yaşında çevremdeki insanların da teşvikiyle spora başladım. Bir buçuk yıl önce Türkiye body fitness şampiyonu oldum ve milli takıma girdim. Bu hafta sonu da Yalova’da gerçekleşecek olan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’ne katılacağım. Sonra ülkemi temsil edeceğim.

Biz 1-2 kilo vermek için saatlerce koşu bantlarında çalışıyoruz. Sizin sırrınız ne?

- Bu işin yüzde 90’ı mutfaktan geçiyor. Az yemek lazım. Özellikle 30 yaşından sonra eğer gece bir yerlere gidip dans etmeyecekseniz akşam yemeği yemeyin. Acıkmamak için erken uyumak da faydalı. Stresin de kilo üzerinde etkisi büyük. Tabii bunların dışında kilo sorunu olan biri mutlaka öncelikle doktor kontrolünde bunun sebebini öğrenmeli.

Salonda ne kadar vakit geçiriyorsunuz?

Haberin Devamı

- Haftanın yedi günü. En yoğun olduğum haftalar bile en az 5 gün spordaydım. Tatile bile gittiğimde hep bir şekilde spor hayatımda oldu.

KAS ORANI ARTTIKÇA GÖĞÜSLER KÜÇÜLÜYOR

Kamer Pierssens: Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım

Kaslı bir vücut dişiliği öldürüyor mu?

- Dişilik için kaslar sarkmamalı, sert ve sıkı olmalı ama vücut formu da bozulmamalı. Erkek kaslarıyla yarışacak bir görünümde olmamalı. Elbette body building yapan sporcular yarışma döneminde diyetleri ve antrenmanları nedeniyle farklı bir görünüşe bürünüyor. Ama aradan 1-2 ay geçtikten sonra eski feminen hallerine geri dönüyorlar.

Kas oranınız arttıktan sonra kendinizi daha maskülen hissetmeye başladınız mı?

Haberin Devamı

- Asla öyle bir şey olamaz. Benim çıkış noktam ruh. Emin ol çok daha kaslı da olsam kendimi yine feminen hissederim.

Estetiğiniz var mı?

- Sadece göğüslerimde. Çünkü kilo verdikçe ve kas oranı arttıkça eriyen yağlarla göğüsleriniz de küçülüyor.

Kamer Pierssens: Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım

Bu tip sporlarda hangi noktada durmak lazım?

- Bu bedenden ayrılana kadar spor yapacağım. Çünkü her gün gençleşiyorum. Ama daha sert vücut geliştirme yapan sporcuların doktor kontrolünde devam etmeleri gerekiyor.

Evli misiniz? Çocuğunuz var mı?

- Hayır. Evli değilim, çocuğum da yok.

Sizinle birlikte olacak adam da kaslı mı olmalı?

- Değer vereceğim kişi kendine değer vermeli. Tabii spor yapmalı.

Haberin Devamı

Peki sporun seks hayatınıza etkisi ne?

-Hormonların sağlıklı çalışmasının seks hayatına olumlu etkisi oluyor.

Etrafınızda sizi kıskanan yaşıtlarınız var mı?

- Bence var ama söylemiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!