Kabilenin soyunu grip tüketiyor

Güncelleme Tarihi:

Kabilenin soyunu grip tüketiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

Amazon Ormanlarında izole bir kabile geçtiğimiz ay dış dünyayla ilk kez kontak kurdu, başlarına bir felaket geldi. Yok olma tehdidiyle yüz yüzeler. Evlerine bütün kabileyi öldürebilecek bir hastalık taşıdılar: grip.

Haberin Devamı

Peru’da, dış dünyayla hiç iletişim kurmamış 15 izole kabile var. Medeniyetten tamamen kopuk olan bu kabileler, ‘modern dünya nimetleriyle’ karşılaşınca işler iyi gitmiyor. Bunun örneği, ‘Chitonahua’ların acı kaderi. Kabile, basit bir grip virüsü yüzünden yok olmak üzere. 100 üyesi olan kabilenin 5 erkek ve 2 kadından avcı-toplayıcı ekibi, avlanırken yerleşik oldukları Amazon Ormanlarından uzaklaştı.

Kabilenin soyunu grip tüketiyor

Sınırın karşısındaki Brezilya kenti Ashaninka’ya üzerlerinde sadece ok, yay ve kemerle giren ekip gribe yakalandı. Bağışıklık sistemlerine daha önce böyle bir virüs girmediği için durumları birkaç gün içerisinde ağırlaştı. Doktorlar Chitonahua’lara ulaşıp, tercüman aracılığıyla tedaviye ikna etti. Ancak çok geçti, ekip köyüne dönmüştü. Durumu başından beri takip eden Fundamento India Vakfı Chitonahua’lıların ölebileceklerini duyurdu. Kabile şu an karantina altında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!