Jennifer Jason Leigh: Quentin Tarantino benim kurtuluşum oldu

Güncelleme Tarihi:

Jennifer Jason Leigh: Quentin Tarantino benim kurtuluşum oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 11:22

Bu hafta vizyona giren Quentin Tarantino imzalı 'The Hateful Eight' filminde tek kadın karakter Daisy Domergue'i canlandıran ABD'li aktris Jennifer Jason Leigh, filme dahil olma hikayesini anlattı. "40'ını aşan bir oyuncu olarak kapıların benim için kapandığını düşünüyordum" diyen oyuncu, Tarantino'nun kendisi için bir tür 'kurtuluş' olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İç Savaş sonrası 8 kanun kaçağının hikayesini anlatan The Hateful Eight filminde kaçaklar arasındaki tek kadın karakteri canlandıran Jennifer Jason Leigh, İngiliz The Guardian gazetesine konuştu. Leigh şunları söyledi:

"40'lı yaşlarımda, sinema sektörünün benim için mecburen bittiğini fark etmiş ve bu gerçekle yaşamaya alışmıştım. Ancak maddi konularda endişelerim günden güne artıyordu."

 

Jennifer Jason Leigh: Quentin Tarantino benim kurtuluşum oldu

 

Tarantino'nun teklifi karşısında adeta yeniden doğduğunu ve sinema kariyerinin devam edeceğine dair umudunun arttığını dile getiren oyuncu, bugüne kadar birçok filmde rol almış ama hiçbir zaman bu kadar büyük bir çıkış yakalayamamıştı. The Hateful Eight filminin posterine baktığında kadroda olduğu için hala şaşkınlık duyduğunu söyleyen aktris, rol arkadaşı Kurt Russel'ın da kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

'BANA 1985'TE ÇEVİRDİĞİM FİLMDEN ÖRNEKLER VERDİ'

İyi yönetmenlerle çalışmasının üzerinden uzun zaman geçtiğini hatırlatan Leigh, röportajının devamında şunları söyledi:

"Kaç yıllık oyuncu olursanız olun Hollywood yaptığınız son üç işe bakarak not veriyor. Tarantino ise sizin neyi yapıp yapamayacağınızı iyi bilen bir yönetmen. Bu yüzden bir aktris olarak bana kendimi yeniden hatırlattı. Ona minnettarım. Tarantino asla sizi son üç filmle değerlendirmez, sette bana 1985 yılında çevirdiğim Flesh and Blood filminden o kadar çok örnek verdi ki..."

 

Jennifer Jason Leigh: Quentin Tarantino benim kurtuluşum oldu

 

ROL İÇİN JENNIFER LAWRENCE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

 

 

Geçtiğimiz günlerde Quentin Tarantino, Leigh'in canlandırdığı Daisy rolü için 'Ona hayranım' dediği Oscar ödüllü genç yıldız Jennifer Lawrence'ı düşündüğünü ancak oyuncunun çok yoğun bir programı olduğu için birlikte çalışamadıklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Tarantino, 40'lı yaşlarındaki Daisy rolü için Lawrence'ın genç kalabileceğini, Jennifer Jason Leigh'in ise Daisy karakterini mükemmel canlandırdığını söylemişti.

 

Jennifer Jason Leigh: Quentin Tarantino benim kurtuluşum oldu

 

 THE HATEFUL EIGHT HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 5 ŞEY

1- Western, gizem ve komedi gibi birçok türü harmanlayan filmin çekimleri Colorado’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 62 milyon dolara mal oldu.

2- Film şimdilik sadece 'En İyi Müzik' dalında 87 yaşındaki müzisyen Ennio Morricone'a Golden Globe (Altın Küre) ödülü getirdi. Oscar'da da 'En İyi Özgün Senaryo’, ‘En İyi Müzik’ ve ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’da adaylığa ulaşacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

3- The Hateful Eight, 2 saat 50 dakika süresine ve ağırlıklı olarak kapalı mekanda geçmesine karşın akıcı senaryosundan ötürü sürükleyici bir film. Aynı zamanda Tarantino’nun en ağır diyaloglu ve en teatral filmlerinden.

4- Tarantino, The Hateful Eight’i dijital kamerayla değil Panavision 65 HR kamerayla çekti. Yani film kullanmakla kalmadı, filmin de en eski formatını kullandı. Sinema salonları 70mm projektör kullanmayalı yıllar geçmiş olsa da The Hateful Eight için ABD’nin farklı şehirlerinde, 100'den fazla sinema salonunda özel roadshow gösterimleri düzenlendi. 

5- The Hateful Eight çekimlere başlanmadan senaryosu çalındığı ve internette paylaşıldığı için Tarantino çekimleri ertelemiş ve senaryoyu yeniden yazmıştı.

 

 
 

 

BAKMADAN GEÇME!