Her derdin bir gurusu var

Güncelleme Tarihi:

Her derdin bir gurusu var
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 02:13

Bu gruba iyi bakın... İddia o ki; hepsi birden, sıradan bir insana çullansalar, ortaya dertlerinden/kaygılarından arınmış, bedeniyle/ruhuyla barışık, geçmişiyle/geleceğiyle uyumlu, işiyle/eşiyle mutlu, çevresine/sevdiklerine yardım etmek için didinen bir melek çıkacak... Her biri ayrı bir alanda Türkiye’nin önde gelen uzmanı. Kitaplar, internet siteleri, seminerlerle başkalarının hayatına değer katmaya çalıştıklarını söylüyorlar. Çekim için toplandıklarında kendimi manevi check-up’ta hissettim: Anladığım kadarıyla genel olarak enerjim pozitif, hatta üzerimde biraz çalışılırsa iyi bir insan bile olabilirim.

Haberin Devamı

YOLCU: ŞAHİKA URUÇOĞLU

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? Uluslararası yüksek performans koçu, NLP uzmanı, kişisel gelişim danışmanı, yazar. Eczacılık ve işletme okudu, Novartis’te yöneticilik yaptı. Kişisel gelişime merak sarınca, Orlando Society of NLP’den yüksek performans koçluğu, Londra NLPNOW’da beden kinesiyolojisi eğitimi aldı.
Özetle ne diyor? DİKKAT ET: Söz büyüdür. Ağızdan çıkan her kelime, daha sonra senin düşüncelerin, eylemin ve hayatın haline dönüşüyor. Doğru kelimeleri kullanırsan güzel bir hayat, yanlış kelimeleri kullanırsan istemediğin bir hayat yaratırsın. SIKI BAS: Hayat herkesin kendi yarattığı bir yoldur, bu yolda karşımıza çıkan her şeyi siz yaratırsınız. Dört ayağınız varmış gibi yola sıkıca tututursanız ve gönül gözüyle bakarsanız yol size çıkar. YORUM YAPMA: Olaylar karşısında herkes kendi deneyimlerinden yola çıkarak yaşar. Halbuki herkes kendi penceresinden bakar. Yorum yapmazsak o olayın olumsuzluklarından uzak dururuz. EN İYİSİNİ YAP: Ne iş yapıyorsan, bu, yemek yemek, banyo yapmak bile olsa en iyisini yap. O zaman yaptığın şeyden keyif alırsın.
Nasıl takip ederim? ‘48 Saniye’ ve ‘Düş ve Gece’ adında iki kitabı var. Hepsahika.blogspot.com.tr’den zihin haritaları, ileri hafıza teknikleri gibi alanlarda bilgiler paylaşıyor.   

 

Haberin Devamı

TELKİNCİ: METİN HARA

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? İstanbul Üniversitesi Çapa Fizik Tedavi’de okudu. 2008’de ‘İnsana Güven’ projesini hayata geçirerek seminer ve konferanslara katılmaya başladı. Fizyoterapist, şifacı.
Özetle ne diyor? BEDENİNE GÜVEN: İnsan vücudu ihtiyacı olan birçok iyileştirici mekanizmayla dünyaya geliyor. Artık doğal olanla işbirliği yapma vakti geldi. ZİHNİNE GÜVEN: İnsan zihni doğduğu günden başlayarak her an kendi yazılımını günceller ve yeni yetenekler geliştirir. İnsanoğlu asla var olanı yaşamaz. Yaşadığı her şey zihninin içinde canlanan sanal bir âlemde. RUHUNA GÜVEN: Ruhu olmayan bir beden, içinde insan olmayan bir kıyafetten farksız. İnsan ruhu her şeyi yapacak güçte. Değişim için gereken her şeyin ruhunda olduğunu hatırla.
Nasıl takip ederim? ‘Yol’ adında 100 binin üzerinde satan bir best-seller’ı var. İnternet sitesi: www.insanaguven.com. 

 

Haberin Devamı

DÜZENLEYİCİ: ŞEBNUR KURAN

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? İstanbul Siyasal mezunu, kitle iletişimi master’lı. Uzun süre Hindistan’da yaşadı, ruhsal astroloji eğitimi aldı. Biyoenerjist, renk ve taş uzmanı.
Özetle ne diyor? TANI: Hayatın doğru akışı ruhunu tanıyıp onu doğru beslemekten geçer. KAZAN: Dışarıdan güçlü ve güzel görünebilirsin ama savaşlar içeride kazanılır. Kazanmak için farklılıklarını ortaya çıkarmalısın. Farkındalıklarımızı bilmek bizi doğru tercih ve kararlara yöneltir. ‘Keşke’lerden ve pişmanlıklardan kurtarır. Zekâmızı doğru yönde kullanmamızı sağlayarak zihnimizi daha çok berrak kılar. YARARLAN: Bu serüvende yolunu bulabilmek için kendinin ve çevrendeki objelerin yaydığı enerji alanlarından faydalanabilirsin. Her şey bu enerjileri dengeli ve doğru düzenlemekle alakalı.
Nasıl takip ederim? Youtube videoları var, Twitter hesabı: Şebnur Kuran.

 

Haberin Devamı

HİZMETKAR: AYŞE TOLGA

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? Dizi ve sinema oyuncusu. Güzel sanatlar ve sahne sanatları üzerine klinik aromaterapi, bütünsel beslenme ve tıp, Doğu tıbbı ve estetisyenlik eğitimleri aldı. 9 yıldır aromaterapistlik yapıyor. Aromaterapistler Birliği (IFPA) üyesi. Aromaterapinin geniş kitlelerce tanınması için 2011’de Doğal Terapiler Akademisi’ni kurdu.
Özetle ne diyor? ÖTEKİ İÇİN YAŞA: Ben, hayat amacımın insanlara hizmet vermek olduğunu bilen ve hayatını buna göre kurgulamış biriyim. Başkalarına faydalı olmadığın bir hayat, yaşamaya değer bir hayat değildir. ‘BİZ’ DE: Dünyamız ancak ‘ben’ yerine 'biz’ diyebildiğimizde güzel bir yer olacak. DESTEK OL: PETA, Doğal Hayatı Koruma Derneği, Greenpeace, UNICEF, TOÇEV, LÖSEV destekçisi olduğum sivil toplum kuruluşları. Yardım ettikçe enerjin artacak, kendini daha iyi hissedeceksin.
Nasıl takip ederim? Aromaterapi kozmetikleri ve doğal terapi hizmetleri sunduğu aisha adında bir markası var. www.aisha.com.tr internet sitesinden ve Youtube üzerinden beslenme, spor, güzellik, doğal terapiler ve anne-çocuk üzerine bilgiler paylaşıyor.

 

Haberin Devamı

ARINDIRICI: GÜNEŞ TAN

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? Chicago’da resim okudu. Üstüne,  İngiltere’de ‘toparlama noktası ayarlaması’, Ukrayna’da ‘Bronicov sistemi’, Hollanda’da ‘enerji güçlendirme’, ABD’de ‘Quantum dokunuşu’, Rusya’da ‘teleportasyon', Avustralya’da ‘kinesiloji’ gibi eğitimler aldı. Duygu yönetimi uzmanı, eğitmen olarak çalışıyor, kitap yazıyor.
Özetle ne diyor? BİL: Yaşadığınız bir olaydan duyguları çıkarın, o olayın hiçbir manası yoktur. Yaşamlarımız zıt duygular arasında gidip gelerek zamanımızı geçirmekten ibaret. KALDIR: Özümüzü örten duygu katmanlarını kaldırıp onlardan arındıkça, bu bakış açımız değişir, davranışlarımız ve hayatımıza mantık gelir.
Nasıl takip ederim? ‘Kaderini Değiştir’ adında bir kitabı var. Öğretisini www.gunestan.com sitesinden, Facebook ve Twitter üzerinden paylaşıyor: facebook.com/gunestn, Instagram: gunestan

 

Haberin Devamı

RÜYACI: GİZEM ŞAHAN

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? İTÜ İşletme Mühendisliği okudu ama Alarko, EnerjiSA gibi firmalarda mutsuz bir beyaz yakalı olduğunu fark etti. Önce ICF onaylı koçluk eğitimi aldı. MIT’deki bilişsel bilim eğitimi devam ediyor. Analitik zekâ ve felsefeyi harmanlayarak insanlara yeniden hayal kurmayı öğretiyor.
Özetle ne diyor? DÜŞÜN: Her gün, her şeyi, yeniden öğrenmeye hazır ol. HAYAL ET: Yoksa gelecekteki seni hayal edemiyor musun? Bunun için geç değil. FARK YARAT: İnsanın en güçlü düşmanı/rakibi tabii ki kendisidir.
Nasıl takip ederim? www.gizemsahan.com adında bir internet sitesi ve aynı isimli bir blog’u var.

 

ÖNLEYİCİ: NURİ HAKSEVER

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? GATA mezunu. MD Anderson Cancer Center’da interferon tedavisi eğitimi aldı. Elektromanyetik, hipnoz, ozonterapi üzerine çalışıyor.
Özetle ne diyor? GÖR: Sevgini ve bilgini değerini bilene ver. Paylaş ki çoğalsın, sen kazanansın. AFFET: Geçmişindeki olumsuzlukları affet. Geçmişin, geleceğin değildir.
Nasıl takip ederim? ‘Şimdi Uyanma Zamanı’ ve ‘Siz Yediklerinizsiniz’ adında kitapları var. İnternet sitesi: www.dr-remedy.com.

 

BARIŞTIRAN: MEHMET LEVENT SOYLU

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? Çukurova Tıp mezunu. Londra Psikiyatri Enstitüsü’nde cinsel terapi master’ı yaptı, Cleveland Üniversitesi’nde gestalt terapi eğitimi aldı. Evlilik ve cinsel terapi danışmanlığı yapıyor.
Özetle ne diyor? YIK: Sana yüklenmiş doğal olmayan cinsel şemaları yık, doğal cinselliğini hatırla, kendinle ve çevrenle barış. ÖĞREN: ‘Biz’ içinde ‘ben’ olabilmeyi, eşinle birlikte büyümeyi deneyimle. KAT: Sıkıcı birlikteliği tutku ve heyecanla canlandır.
Nasıl takip ederim? Ageless Clinic adında bir merkezi var. www.drleventsoylu.com, www.erkenbosalmasorunu.net adresli internet sitelerini kullanıyor.

 

AYDINLATICI: İPEK CİHAN BİLGİN

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? Halkla ilişkiler ve reklam müdürlüğü yaptı. ABD’de Reiki Blessings Academy gibi merkezlerde duygusal özgürlük teknikleri, şiddet içermeyen iletişim gibi eğitimler aldı. Duygusal arınma konusunda ilişki danışmanlığı yapıyor.
Özetle ne diyor? Hayatın ışıklarını aç. Bu ışığın sana vereceği arınmayla yaşamını güzel sürdür. Duygusal temizlik sağlandığında geçmişten getirdiğin olumsuz duyguları silerek aşkı en güzel şekliyle deneyimleyebilirsin.
Nasıl takip ederim? Kitapları: ‘Mucize’, ‘Oysa Işık Hep Vardır’ ve ‘İçimizdeki Kapıları Açmak’. İnternet sitesi: www.duygusalarinma.com.

 

ÇALIŞTIRAN: MURAT BÜR

Her derdin bir gurusu var


Ne yapıyor? Spor Bilimleri Fakültesi mezunu. Üzerine ABD’de Gym Jones, Onnit ve Crossif ile sağlıklı yemek eğitimleri aldı. Spor eğitmenliği ve kişisel çalıştırıcılık yapıyor.
Özetle ne diyor? SEV: Bedenini sev. Çünkü hayat boyu beraber olacaksın. YARAT: Kendinle ilgilenebilmek için fırsatlar yarat. ÖĞREN: Hayat boyu kullanabileceğin sürdürülebilir egzersizler öğren.
Nasıl takip ederim? ‘Parklarda Spor’ gibi eğitim DVD’leri çıkardı. ‘Mutlu Tarifler’ adında bir kitabı var, mayısta yeni kitabı ‘Anne Lütfen Yürü’ çıkıyor. İnternet sitesi: www.muratbur.com  

 

TEŞRİFATÇI: ZEYRO BARAN BRYZA

Her derdin bir gurusu var

Ne yapıyor? Stanford’da politika okuyup jeopolitik analist olarak çalışırken negatif duygu ve düşüncelerin bedende nasıl hasara yol açabileceğini anladı. Gerisi çorap söküğü gibi geldi ve artık farkındalık danışmanlığı yapıyor, sinemadaki yer gösterici gibi, olduğunuz yeri, gideceğiniz noktayı anlamanızı sağlıyor.
Özetle ne diyor? FARK ET: Her şey seninle başlar. Şikâyet ettiğin bir şey varsa, koşulların değişmesini beklemek yerine, bu durumu hayatına neden çektiğini belirle. ANLA: “Gerçekten istiyorum ama olmuyor” diyorsan ya gerçekten istemiyorsun ya da bilinçaltında seni engelleyen bir inanış var. YAŞA: Hayattaki en büyük sorumluluğumuz kendi potansiyelimizi yaşamaktır. Gerçek sorumluluk, yeteneklerini fark edip kendini gerçekleştirmektir.
Nasıl takip ederim? Karmik Şifa ve Gelişim adında bir merkez kurdu: www.karmiksifa.com. 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!