Heath Ledger'ın son notu: Bay bay

Güncelleme Tarihi:

Heath Ledgerın son notu: Bay bay
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 01:09

Heath Ledger'ın ikonik Joker rolüne hazırlanırken tuttuğu günlüğüne yazdığı sözler ortaya çıktı. Son sayfada bir 'Bay bay' var...

Haberin Devamı

Avustralyalı aktör Heath Ledger’ın hayatını ve vakitsiz ölümünü konu alan belgeselde aktörün trajik ölümünden aylar önce günlüğüne yazdığı son sözler gün yüzüne çıktı.

Alman "Liebling der Götterhas" adlı belgesel serisinin bir parçası olan 'Heath Ledger: Too Young to Die'dan bir bölüm internette yayımlandı. Belgeselde Heath Ledger’ın babası Kim, oğlunun 'Dark Knight’taki Joker rolüne ne kadar bağlı olduğunu, onun günlüğünü paylaşarak gösteriyor. Aktörün günlüğe yazdığı elvada notu niyetindeki ‘bye bye’ göze çarpıyor.

Aktörün resmi ölüm sebebi, kaza eseri aşırı doz ilaç kullanımı olsa da birçok insan Ledger’ın 'Batman' filmindeki kötü adam rolü Joker’i yarattıktan sonra çırpındığını söylüyor. İnternette yayınlanan belgesel, Ledger’ın babasının, oğlunun kırmızı ve mavi renklerde olan günlüğünü açıp karalanmış notları, resimleri, palyaço fotoğraflarını ve çizgi roman parçalarını göstermesiyle başlıyor.

Haberin Devamı

KARAKTERİN İÇİNE DALMAK İSTEDİ AMA...

Heath Ledgerın son notu: Bay bay

Ledger’ın Joker rolüyle kazandığı ‘en iyi yardımcı erkek oyuncu’ Oscar ödülünün yanında oturan baba Kim “Günlük bu” diyor ve ekliyor “Kendini haftalarca bir otel odasına kapadı. Oynayacağı karakteri hayata getirdi. Heath için normal bir şeydi. Karakterlerin içine dalmak isterdi ama bu defa abarttı.”

22 Ocak 2008’de New York’taki evinde ölü bulunan 28 yaşındaki oğlunun erken ölümünün bir hatırlatıcısı olmasına rağmen, Kim günlüğün bazı bölümlerini eğlenceli buluyor. Ledger’ın hastanede geçen bir sahneye odaklandığı bölüm, babasına onun gençliğini hatırlatıyor. “Hastane sahnesi çok ilginçti çünkü Heath küçükken, kardeşi Kate onu hemşire kılığına sokardı. Filmde de hemşire kılığına girmişti” diyor.

Ünlü yıldızın ölümü kaza sayılsa da günlük, aktörün oynayacağı sapkın rolle ve kendi duyguları ile cebelleştiğini açığa çıkarıyor.

GERİYE KIZI MATHILDA KALMIŞTI...

Heath Ledgerın son notu: Bay bay

Haberin Devamı

Günlüğün sonuna doğru aktörün ikonik Joker makyajıyla ilk fotoğrafı bulunuyor. Baba Kim “Bu ilk makyaj testiydi. Filmin çekiminin bitmesinden, günlüğün sonuna ‘bye bye’ yazmasından sekiz ay önce gerçekleşmişti” diyor. Avustralyalı ünlü aktör arkasında aktris Michelle Williams’tan olan kızı Mathilda’yı da bıraktı. Çift, Ledger’ın öldüğü sırada beraber değildi.

'KENDİMİ BİR OTEL ODASINA KAPATTIM'

Heath Ledgerın son notu: Bay bay

Heath Ledgerın son notu: Bay bay

'Dark Knight' filmi ünlü aktörün ölümünden 6 ay sonra vizyona girdi. Ölümünden önce Empire dergisine konuşan aktör, oynayacağı rolden korktuğunu söylemişti. “Kendimi Londra’da bir otel odasına kapattım. Bir günlük tuttum ve sesimle değişik deneyler yaptım. İkonik bir ses ve gülüş bulmak bu rol için önemliydi. Kendimi hareketlerine yönelik bilinci olmayan bir psikopatın dünyasında buldum. Joker tam bir sosyopat, soğukkanlılıkla toplu katliam yapabilen bir palyaço. Joker’i oynamak zevkliydi çünkü ne yapacağının ya da ne söyleyeceğinin bir sınırlaması yok. Hiçbir şey onun gözünü korkutmuyor ve her şey onun için bir şaka.”

Haberin Devamı

İŞTE O VİDEO...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!