Genç kızlar vücudundan utanıyor

Güncelleme Tarihi:

Genç kızlar vücudundan utanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 10:27

Yahoo Health'in son araştırması, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre 13-19 yaş arası genç kızların yüzde 94’ü vücutlarını beğenmiyor. Aynı yaş grubundaki erkeklerin yüzde 70’i ise fiziksel özelliklerinden memnun.

Haberin Devamı

Yahoo Health, 13-64 yaş aralığındaki genç kız ve genç erkeklere vücutlarının görünümü hakkında ne hissettiklerini sordu. 

Genç kızlar vücudundan utanıyor

ABD’de yapılan bu araştırma, kadınların yaşamlarının büyük bölümünde bedenlerine olan güvenlerini artırmak için çabaladıklarını ortaya koydu. Yahoo Health'in araştırmasına göre 13-19 yaş arası genç kızların yüzde 94’ü vücudunun görünümünden utanıyor. Aynı yaş aralığındaki erkeklerin bedenini beğenenlerin oranı kızlara göre 3.5 kat fazla. 

ERKEKLER DAHA POZİTİF

Genç kızlar vücudundan utanıyor

 

Araştırmaya göre 13-64 yaş erkeklerin yüzde 70’i bedenlerini beğeniyor veya durumlarından memnun. 64 yaş üstü erkeklerde ise bedenlerine beğeni azalıyor. 

Haberin Devamı

Genç kızlar vücudundan utanıyor


Araştırmayı yorumlayan psikolog Sari Shepphird, sonuçların şaşırtıcı olmadığını belirterek “ABD kültüründe kadınların kiloları yaşı ne olursa olsun önemlidir. Bize yüklenen gerek görsel gerekse sözsel mesajlarda da kadınların tıpkı modeller gibi  zayıf ve bakımlı olması istenir. Gençleri mutsuz eden şey de bu gerçeklikten uzak algı...  Ancak erkekler için vücut güzelliği o kadar da önem teşkil etmez” diyor. 

ANNELER ÇOK ETKİLİYOR

Genç kızlar vücudundan utanıyor

Kadınların bedenleriyle ilgili en mutlu oldukları yaş aralığı 35-54. Ancak bu, kadınların yalnızca yüzde 13'lük bir bölümünde oluşan bir düşünce.
Shepphird'e göre, genç kızlar için bu noktada anne faktörü devreye giriyor. Annenin kilo konusundaki kendine güveni kızına da yansıyor. Annelerin tutumu, kadınların bu konudaki mutluluk oranını yüzde 40 daha olumlu yönde etkiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!