En zengin müzisyen Adele

Güncelleme Tarihi:

En zengin müzisyen Adele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 14:24

27 yaşındaki İngiliz sanatçı Adele, 85 milyon euro'luk (yaklaşık 271 milyon TL) servetiyle Birleşik Krallık'taki en zengin müzisyen listesinin 30'uncu sırasında yer aldı. Adele; Cliff Richard, Gary Barlow ve Kylie Minogue gibi isimleri geride bıraktı.

Haberin Devamı

Sunday Times gazetesinin yayınladığı listeye göre şarkıcı Adele, Birleşik Krallık'taki en zengin kadın müzisyen. 85 milyon euro'luk servetiyle Adele Birleşik Krallık ve İrlanda'daki 50 müzik milyonerinin yer aldığı listede 30'uncu sırada. Sanatçının serveti geçen yıl 35 milyon euro'ydu.

 

30 YAŞ ALTIN LİSTESİNİN ZİRVESİNDE 

Listede Adele'i geçen tek kadın müzisyen ise 91 milyon euro'luk birikimiyle İrlandalı usta müzisyen ve şarkıcı Enya oldu. Beş yıldır müzik dünyasının içinde yer alan Adele ise 30 yaş altı müzisyenlerin yer aldığı 'Genç Müzik Zenginleri' listesinin başında. 27 yaşındaki dünyaca ünlü sanatçı, ilk albümünden dört yıl sonra yayınladığı '25' ile büyük bir başarı elde etti.

 

Haberin Devamı

En zengin müzisyen Adele

Adele geçen yıl 'En iyi Kadın Solist', 'Global Başarı', 'En İyi Single' (Hello), 'Yılın Albümü' (25) olmak üzere dört Brit Ödülü aldı. Son albümü 25 ise şu ana kadr 15 milyonluk bir satış başarısı elde etti.


Adele, 30 yaş altı zenginlerin olduğu listeye 2011'de dokuzuncu sıradan giriş yapmış, 2012'de ise listenin zirvesine yerleşmişti. Sanatçı o zamandan beri listenin zirvesindeki yerini koruyor. Birleşik Krallık ve İrlanda'daki en zengin 50 müzisyen sıralamasında ise 30'uncu sıraya yerleşerek Sir Cliff Richard, Gary Barlow ve Kylie Minogue gibi isimleri geride bırakan Adele, geçen yıl aynı listenin 43'üncü sırasındaydı.

 

En zengin müzisyen Adele

 

Efsane grup Beatles'ın eski üyesi Sir Paul McCartney 760 milyon euro'luk servetiyle listenin başında. İkinci sırada 715 milyon euro'luk servetiyle Lord Lloyd Webber bulunurken, listenin üçüncü sırasında 500 milyon euro ile U2 yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!