En güldüren 3 fenomen

Güncelleme Tarihi:

En güldüren 3 fenomen
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 10:47

Instagram ve YouTube’da farklı tarza sahip 3 parodi hesabı: Var Böyle Tipler, Danla Biliç ve Azeri aksanlı Ferida Kahlo. Son dönemin en konuşulan fenomenleriyle sosyal medya alemlerini didikledik.

Haberin Devamı

Yüzümü bir başkasının suratında gördüğüm an içgüdüsel olarak o insan gibi konuşmaya başlıyorum
Esrarengiz kişilik: Var Böyle Tipler (265 bin takipçi)

Son dönemde Instagram’da en çok konuşulan, eski sevgililerin falına bakan astrolog, bayram harçlığını alıp Saint Tropez’ye kaçma hayalleri kuran 5 yaşındaki çocuk gibi farklı tiplemeler yaratan ‘Var Böyle Tipler.’ Instagram’ın esrarengiz kahramanı...

Herkes adınızı, yaşınızı merak ediyor ama gizliyorsunuz… Neden?

- Anonim kalmaya çabalıyorum çünkü herkes gerçek halimi, kanlı canlı bilse o tiplere inançlarını kaybederler. “İşte bizimki çıkmış yine, birinin kılığına girip komiklik yapmış” diyecekler.

Hesabı yaratma fikri nereden doğdu?

- Aslında oturup düşünülmüş, planlanmış bir şey değildi ‘Var Böyle Tipler’. Arkadaşlarımla dalga geçmek için açtığım bir hesaptı. Canım sıkıldıkça, canım istedikçe bir şeyler çeker, ‘ona buna laf atar oraya koyarım’ diye düşünüyordum. Sonra önünü alamadık, iş rayından çıktı.

Haberin Devamı

‘Alamadık’ derken? Kaç kişisiniz ki?

- Bir de menajerim var. Aslında bütün ekip iki kişi diyebiliriz.

 

Kayhan... Instagram'daki her kızı ezbere bilen adam.

Var Böyle Tipler (@varboyletipler) tarafından paylaşılan bir video ()


Kullandığınız teknik merak konusu…

- Teknik olarak pek çok farklı şey kullanıyorum. Bazı videoları Paint’te, bazılarını Solitaire’de hazırlıyorum. Bazılarını ozalitçide bastırıp, yüzünü kesip, arkasına geçiyorum. Bazılarını patates baskı olarak hazırlayıp ardından 3D’de hareketlendiriyorum. Yüzümü bir başkasının suratında gördüğüm an içgüdüsel olarak o insan gibi konuşmaya başlıyorum.

Bu hesap ortaya çıkmadan önce hangi işle meşguldünüz?

- Yaptığım işi yapmaya hâlâ devam ediyorum aslında. Yani bir anda Instagram’da ünlü olup, “Hadi işi bırakayım, altıma da tek kapı spor bir araba çekeyim” kafasına hiç girmedim. Çünkü bu videoların, bu hesabın sabun köpüğü gibi olduğunun çok farkındayım. Buna bel bağlamanın lüzumu yok.

Daha ne kadar gider sizce?

- Her gün bir başka yola sapıyor iş. Önceleri tek tek videolarken şimdi “Şimal’le Eski Sevgili Astrolojisi” veya “Meriç’le Rüyamda Ne Görsem?” gibi bölüm bölüm ilerleyen yeni tipler türedi. Ancak bildiğim bir şey var ki, en uzun soluklu hali bile çok gitmez, gerçekçi olalım.

Haberin Devamı

O ‘efsane’ fotoğraflar için nerelerde dolaşıyorsunuz?

- İnternetin çok ıssız yerlerinde. Anadolu’daki bir kasabanın muhtarlığına ait bir sitede veya 2008 yağlı güreşlerinin tanıtıldığı bir fotoğraf arşivinde... Google’a ‘komik foto’ yazmakla olmuyor çünkü.

Çok farklı tiplemeler var… Bunun sırrı gözlem yeteneği mi?

- İşin püf noktası 7’den 70’e herkesin çevresinden birilerini bulabilmesi. Normal hayatımı yaşarken, sokaktaki insanlar resmen gözüme kaçıyor. Ne bileyim, bir çay bahçesinde, arka masadaki kız grubu “Ben bir çılgınlık yapıp koluma ‘Allah utandırmasın’ yazdıracağım” diyorsa, kusura bakmasın ama ben onları kendime malzeme ederim yani.

 

Bazarlığiin yapacaksan,ele hemen yohğ :) #zukkum #zukkum #fridakahlo #frida #zarzavat #messi:)

Nevin Gülbahar (@zukkumm) tarafından paylaşılan bir video ()


Fenomen olmak hiç ‘talaşımda’ değil
Zukkumm (72,7bin takipçi)

Haberin Devamı

Yönetmen Onur Ünlü’nün keşfi olan Ferida Kahlo tiplemesi, Nevin Gülbahar’a ait.

Azeri aksanlı bir Frida Kahlo yaratma fikri nasıl doğdu?

- Bu videoları çekerken sosyal medyada paylaşmak amacıyla yola çıkmadım. Çünkü çok kötü bir sosyal medya takipçisiyim. Ama arkadaş ortamımda, aile içinde bu tarz performanslar yaptığım çok olur. Ferida Kahlo aslında kendim için yaptığım bir performans sonucu ortaya çıktı. Ruhundaki özgürlük tutkusunu, acıyı da aşkı da uç noktalarda yaşama halini kendime benzetirim. Bu hayranlığımı mizah duygumla yorumlayınca böyle bir tipleme çıktı…  Sosyal medyaya yansımasıysa Onur Ünlü’nün videoyu izleyip kendi Instagram hesabında paylaşmasıyla başladı. Ardından ben de kendi hesabımı açtım. 

Haberin Devamı

Daha önce neler yapıyordunuz peki, oyunculuk geçmişiniz var mı?

- 41 yaşındayım ve evliyim. İlk videoda sesini duyduğunuz 8 yaşında, Güneş adında bir oğlum var. Bu hesap ortaya çıkmadan önce İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde, ‘sahne kostümcüsü’ olarak 12 yıl görev yaptım. Oğlum dünyaya geldiğinde onu kendim büyütmek istediğim için istifa ettim.

Her ne kadar bıyık ve tekkaş detayları eklenmiş olsa da yüzünüzü pek gizlemiyorsunuz. Nasıl tepkiler alıyorsunuz, ‘fenomenlik’ hayatınızı değiştirdi mi?

- Direk söyleyebilirim ki ‘fenomen’ kavramını bu paylaşımlara başlayınca öğrendim. Paylaşımlarımdan da anlaşılacağı üzere hiçbir çabam da olmadı ve hâlâ da amatör bir keyifle devam ediyorum. Kısacası fenomen olmak Ferida’nın lafıyla “Hiç de talaşımda değil.” Bu işten şimdiye kadar hiç para kazanmadım. Nasıl kazanılıyor bilen varsa, yok demem… Kız para kime lazım değil ki?

 

Haberin Devamı

“Para kazanmıyorum” diyen, yalan söylüyordur

YouTube kanalının abone sayısı, 252 bin 591. Instagram’da 284 bin, Twitter’daysa 202 bin takipçisi var. 23 yaşındaki Danla Biliç, ‘alternatif’ makyaj tüyolarını farklı bir tarzla paylaşıyor.

Başlıklar bir hayli yaratıcı. “İşe mizahi bir boyut katayım” diye mi çıktınız yola?

- Oturup senaryo yazmadık tabii ama farklı bir şey olmalı diye başladık bu işe. Beni gerçek hayatımda tanıyan insanlar da bilirler, kamera karşısına geçip süslü cümleler kuramam. Aklımdaki neyse dilimdeki de o olunca ortaya eğlenceli bir şeyler çıktı.

Gelen yorumlar nasıl, acımasız eleştiriler de oluyor mu?

- Olmaz mı... “Kıskanıyorsunuz beni” diyorum iyice sinirleniyorlar ama çok eğlenceli. Her gün binlerce mesaj alıyorum, üşenmeden hepsini okuyorum.

Bu işten kendinizi geçindirecek kadar para kazanıyor musunuz?

- “Kazanmıyorum” diyen yalan söylüyordur ama bu benim asıl işim değil ki. 23 yaşındayım daha, Kütahya’dan İstanbul’a üniversite için geldim, iyi mi yaptım bilmiyorum. Hâlâ da öğrenciyim, Beykent Üniversitesi’nde psikoloji okuyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!