Duygusal bir çocuÄŸa sahipseniz bilmeniz gereken 6 ÅŸey

Güncelleme Tarihi:

Duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:26

Halk arasında çocukların küçük yaşlarda iletişimdeki ve ortamdaki duygudan bi haber olacaklarını ve anlamayacakları sanılır. Fakat unutulmaması gereken en önemli nokta çocukların yaşı kaç olursa olsun algıları açıktır ve gözlemcidirler. Bu yüzden bu süreç içerisinde davranış stilimize ve sözlerimize oldukça fazla dikkat etmeliyiz. Bu durumun önemi ise duygusal çocuklarda iki katına çıkıyor. İşte duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey.

Haberin Devamı

Duygusal çocuk dinlendiÄŸini bilmek isterÂ

Çocuklara sevginizi göstermenin en önemli adımlarından bir tanesi onları dinlemektir. Fakat duygusal çocuklarda dinleme eyleminin önemi iki katına çıkmaktadır. Bu süreçte duygusal çocuğunuzu dinlerken önem verdiğinizi hissettirerek dinlemeye çalışmalısınız. Bu yüzden ilgilendiğiniz herhangi bir şey varsa onu bırakarak tüm dikkatinizi çocuğunuza vermelisiniz.

Duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey

Duygusal çocuklar neden daha fazla özverili dinlenmek ister?

Bu dinleme eylemi oldukça önemlidir. Çünkü bu dinlenme eyleminin vasfı doğrultusunda özgüveni gelişecektir. Yeteri kadar önem vererek dinlemezseniz; ileriki süreçlerde kendisinin önemsiz olduğunu düşünerek, özgüven eksikliği yaşayacaktır. İletişim konusunda sıkıntı çekebilir. İletişim kurmak istemeyebilir veya iletişimi başlatmayabilir.

Haberin Devamı

Duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey

Duygusal çocuklar kıyaslanmak istemez

Duygusal bir çocuğa sahipseniz yapmamanız gereken bir başka hata onu başkalarıyla kıyaslamanızdır. Bu durum her çocukta ters tepecektir. Fakat duygusal çocuklarda yarattığı derin hasar daha kalıcıdır. Bu süreç içerisinde her çocuğun özel olduğunu, farklı özelliklere sahip olduğunu unutmamalısınız. Bu süreç içerisinde stresli olmayın; hoşgörülü ve sakin bir tavırla iletişim kurmaya çalışın.

Duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey

Ondan gelecek her şeye dönüş yapmaya çalışın

Duygusal çocuklar tarafından gelen iletişim başlangıçları oldukça önemlidir. Eğer bir sıkıntısını size anlatıyorsa veya güzel bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorsa ona mutlaka ama mutlaka cevap verin. Eğer sıkıntısına bir çözüm bulabiliyorsanız bunu onunla detaylıca konuşun ve yardımcı olmaya çalışın. Bu süreç duygusal çocuklarda oldukça önemlidir, çünkü duygusal çocuklar kırılgan bir yapıya sahip olabilmektedir. Bu kırılganlıklar ileriki zamanlarda farklı durumlarla ortaya çıkabilmektedir.

Haberin Devamı

Duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey

Sürekli olarak söylenmeyin

Bu sadece kendinizin enerjisini bitirmekle kalmayıp çocuğunuzun da enerjisini bitirir. Sürekli olarak kötü sözler söyleyerek, şikayet ederek ve söylenerek iletişim kurmayın. Bunun yerine yapıcı bir şekilde yol göstermeye çalışın.

Duygusal bir çocuğa sahipseniz bilmeniz gereken 6 şey

Tutarlı davranmaya özen gösterin

Duygusal çocuklarda bir diğer dikkat edilmesi gereken madde tutarlı olmanızdır. Eğer evde yapması gereken sorumluluklar var ise ve yapmıyorsa; bu durumu her defasında bu durumu farklı bir şekilde karşılamayın. Standart bir tutum sergilemeye özen gösterin. Tutarsız davranışlarınız otoritenizin hakkında kuşkulara ve bu durumda duygusal çöküntülere sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra sizinle gereksiz rekabete girebilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!