Doğuş (Orhan Baltacı) kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Doğuş (Orhan Baltacı) kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:13

Katıldığı bir televizyon programında “Kadına ve çocuklara şiddet uygulayanların haberlerini duyunca dayanamıyorum. Ağzıma ne gelirse söylüyorum. Eğer biri bunu benim gözümün önünde yaparsa hiç acımam döverim” sözleri ile gündeme gelen şarkıcı Doğuş kimdir? Doğuş’un gerçek ismi ne, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Gerçek adıyla Orhan Baltacı 30 Haziran 1974 tarihinde Almanya'da doğdu. 6 kardeşi olan ve aslen Rize İkizdereli olan Doğuş 4 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. 4 yaşında Türkiye'ye geldi. Aile içi sorunlarından dolayı anne ve babası ayrılınca Doğuş yetiştirme yurduna veriliyor. Bir sene sonra babaanesi yanına alıyor. Daha sonra annesi gelse bile sahip çıkmayınca Doğuş da evden kaçtı ve çocuk yaşta sokakta yaşamaya, hayatın gerçekleriyle tanışmaya başladı. Cezaevleri, sokaklar, apartman boşlukları, kötü çevre, kötü arkadaşlıklar hepsini çocukken yaşadı. Bu kadar kötü koşullarda bile sigara, alkol vb. maddeleri kullanmamış DOĞUŞ bugün hala sigara, alkol vb maddeler kullanmamakla birlikte içkili bar programı yapmamaktadır.

Sokakta yaşadığı dönemde hayaller kurmaya başladı. Bu hayaller zamanla ve inancıyla hedefleri halini aldı. Hedefi Türkiye sınırları içinde bir yıldız olmaktı. Bu yolda Tanrı yeteneği sesi yanında kendi söz müziklerini yazmaya başladı. Bunları sokakta beraber yaşadığı arkadaşlarıyla paylaştı. Bu paylaşım ona yetmedi. Bu söz ve müzikleri Türkiye'ye duyurması lazımdı. İlk iş olarak yıllardır yaşadığı sokaklardan, kötü ruh halinden kurtulup yeni bir hayata başlamak için, yeniden doğmak için adını DOĞUŞ olarak değiştirdi. Çalmadığı plak şirketinin kapısı kalmadı.

Haberin Devamı

En sonunda şu an "babam" dediği İskender Ulus'un yapımcılığında Ulus Müzik etiketiyle 1997 yılında kendi söz müziklerini; kendi adını taşıyan "DOĞUŞ" adlı albümle müzikseverlere sundu. Ve beklenen patlama çok geçmeden gerçekleşti. Kısa sürede milyonlara vuran bir satışla hayalleri gerçek oldu. O artık Türkiye'nin parıldayan yeni yıldızıydı. İlk albümü olmasına rağmen "Gamsız", "Uyan", "Ben sensiz ne yaparım" gibi listebaşı şarkılarla müzik dünyasına merhaba dedi.

Doğuş (Orhan Baltacı) kimdir

1998 yılında "Yalancı", "Milyonda bir", "Bunun adına yürek derler" gibi hit parçaları içeren kariyerinin ikinci albümü "DOĞUŞ VE ŞARKILARI" ile rekor bir satışla Türk Pop müziğinin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

Haberin Devamı

1999 yılında Almanya'da yapılan kariyerinin üçüncü albümü "HADİ HIZLANDIR" ile Türkiye'yi kasıp kavurmaya devam etti."Gülüm", "Günah pazarı", "Bebişim", "Ayrılmalıyız" gibi listebaşı şarkılarla zirvede ikamet etmeye başladı.

2000 yılında yapılan kariyerinin dördüncü albümü "SEVDİM" ile her zaman ki gibi zirve yaptı. Bu albümde de "Sevdim", "Can dayanmaz" gibi şarkılarla listebaşı oldu.

2002 Temmuz ayında kariyerinin beşinci albümü "DENGE" ile müzik dünyasındaki dengeleri kökten değiştirecek bir albümle geri döndü. "40 Yılda bir", "Yemin ettim", "Virane", "İşte buna aşk derler" adlı parçalarla listebaşı oldu.

İki yıl aradan sonra 2004 Haziran ayında kariyerinin altıncı albümü "6.his" ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Albümde "Babuba" adlı parça dışında 11 parçanın söz müziği DOĞUŞ'a ait. 2004 Yılının en iyi yapımlarından biri olmaya aday "6.his" için DOĞUŞ "Onlar şarkı değil, onlar duygu.." diyor.

Haberin Devamı

Doğuş’un "Hayatımın Eseri" olarak nitelendirdiği albüm tanıtım çalışmaları aynı zamanda, gönüllü olarak "Sigarayla Savaşanlar Derneği" organizasyonları ile paralel yürüyecek.

Yıllardır sadece bu sebeple bar programlarını kabul etmediğini belirten ve "Duman Avcıları" ile uzun süredir omuz omuza yürüyen sanatçıyı ve yapımcısı İskender Ulus'u dernek, 31 Mayıs Sigarayı Bırakma Günü'nde bu konu ile ilgili hassasiyetleri ve destekleri için plaketle ödüllendirmişti. Doğuş ayrıca ücretsiz olarak Vakıfın Tanıtım filmlerinde oynayacağını açıkladı.

Doğuş bir yıl içinde hayatında büyük değişikliklere imza attı. Yıllardır bir aile olduğu Ulus Müzik’ten 2005 de ayrıldı ve kendi kanatlarıyla uçmaya başladı.

Haberin Devamı

Doğuş yeni firması olan “ Promise Production” ile anlaştı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi ise kariyerinin 7.albümü “ TAM DOĞUŞ” oldu. Sevenleriyle ilk olarak Grek ezgilerini içeren “Gam-Sızlar” ile buluştu. Albümünde yer alan “ Adımı Çok Anacaksın”, “Giden Gider”, “Hayat” ve sadece bağlama çalınarak seslendirdiği “Ne Çıkar” sevenleri tarafından anketlerde ilgi gören parçalardan. Bilindiği üzere Doğuş yaşamının büyük kısmını sokaklarda geçirmiş, verdiği büyük mücadeleler sonucunda sanat dünyasında kalıcı olmayı başarmıştı. Albüm sonrası konserlerinde Sokak Çocukları’yla ilgili kuruluşlara yardım çağrılarında bulunacak, standlar açılmasına ön ayak olacak, yardım kampanyalarını destekleyecek.

Haberin Devamı

2006 yılında Doğuş yepyeni albümü “Bozuk” ile bizlerle oldu. 2008'de "Ten" adlı maksi teklisini çıkardı, 2009'da "Onbirde Bir" albümünü çıkardı. 2007 yılında Kanal D’de yayınlanan “Sana Mecburum” tv dizisinde oynadı.

2010'da “Kırık Hançer” albümünde Doğuş, Cankan ve Niran Ünsal ile düet yaptı. Albümün çıkış parçası olan "Gitme" isimli şarkı için İshak Paşa Sarayı'nda klip çekildi. Klibin yönetmenliğini Doğuş kendisi üstlendi.

Evlilikleri : Doğuş, 26 Temmuz 2006 da menajeri Serdar Uygun’un kızı Şeyma Uygun ile evlendi. 3 yıl sonra 08 Ekim 2009 de boşandı.

Ekim 2014 yılında Azeri Sunucu Hoşkedem Hidayetkızı ile Bakü'de bulunan Kempinski Otel'de evlendi.

Doğuş, 2012 Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasına katılmıştır. Doğuş, 2013 yılında Show TV'de yayınlanan “Benzemez Kimse Sana “ yarışmasına yarışmacı olarak katılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!