Bodrum'un kış mevsiminde daha güzel olduğunun 7 kanıtı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun kış mevsiminde daha güzel olduğunun 7 kanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:32

Her yaz sizi Halikarnas Balıkçısı’nın Merhaba’sıyla karşılayan Bodrum, daha o yokuştan aşağıya inerken insanın içine doluyor. Mavi denizi, beyaz evleriyle huzur veriyor insana. Ama şu da bir gerçekle o huzuru milyonlarca insanla paylaşmak zorunda kalıyorsunuz. O güzel sahillerde yer bulacağım diye daha da sinirlenip geri dönüyorsunuz hatta. Size bir tavsiyemiz var: Bodrum’u kışın bir deneyin. İnanın size yine bambaşka bir macera yaşatacak. Nasıl mı?

Haberin Devamı

1- Yazın şezlonglarla kaplı olan sahillerin aslında doğanın bir parçası olan deniz kenarları olduğunu görürsünüz.

Bodruma kışın geldiğinizde ilk gözünüze çarpan şey alabildiğine uzanan kumsallardır. Yazın geldiğinizde bir tanesine bilmem kaç lira verdiğiniz şezlong metrekaresinden yüzlerce kat fazlası sizindir. Dileğinizce kullanın, yürüyün, yuvarlanın, sahillerin tadını çıkarın.

Bodrumun kış mevsiminde daha güzel olduğunun 7 kanıtı

2- Doğanın şovuna şahit olursunuz.

Yazın Bodrum’a geldiğinizde gördüğünüz tek şey kel tepeler ve bitkiden bile sayılmayacak sarımtrak bir örtüdür. Ancak sadece kışın Bodrum’a gelenler bilir ki bu bölgeni asıl güzel çiçekleri kendini bahar başında göstermeye başlar. Kışın da kendisinden beklenmeyecek derecede yeşildir. Ancak siz hele bir bahara geçişte görün. En son ne zaman gördüğünüzü bile hatırlamadığınız çiçekler gözlerinize doluyor.  

Haberin Devamı

Her mevsim tatil fırsatları için tıkla…

Bodrumun kış mevsiminde daha güzel olduğunun 7 kanıtı

3- Yağmur böyle yağan bir şey!

Şehir hayatında yağmur bulutlarının üzerinizden geçtiğini farketmezsiniz. Yağmurlu havalar sizin için sadece şemsiyenizi yanınıza almanız gereken can sıkıcı günlerdir. Oysa kışın Bodrum’da yağmur başkadır. Denize baktığınızda yağmur döken bulutun az sonra sizin üzerinizden geçeceğini kendi gözlerinizle takip edersiniz ve aslında şimşeğin, gök gürültüsünün ne denli kuvvetli doğa olayları olduğunu iliklerinizde hissedersiniz. Ardından bir de gökkuşağı çıkar, en parlak renkleriyle gözünüzü alır.

Bodrumun kış mevsiminde daha güzel olduğunun 7 kanıtı

4- Yerli halkla samimi muhabbetleri yakalamak daha kolay olur.

Yazın Bodrum’un yerlisi için ekmek parası demek; çok çalışıp kışa düğünü, nişanı, sünneti yapacak parayı kenara koymak demektir. Dolayısıyla sizinle samimi şekilde oturup iki laf edecekleri zamanları olmaz. Hatta size iş gözüyle bakarlar. O nedenle gelip bir de bu insanlarla kışın muhabbet edin ki aslında sessiz görüntülerinin altında aslında nasıl da eğlenceli insanlar olduklarına şahit olun.

Haberin Devamı

Bodrumun kış mevsiminde daha güzel olduğunun 7 kanıtı

5- Bodrum’da kafa kışın dinlenir.

Siz o kadar yoğun temponuzda en fazla 15 gün tatil yapabiliyorken tüm bu zamanınızı Bodrum’un en kalabalık zamanında yine arabanın içinde oraya buraya koştrurarak geçiriyorsunuz. Oysa Bodrum’un dinginliğini iliklerinizde hissedeceğiniz mevsim kıştır. Sizi tatmin edecek kadar sosyal hayatı ve açık mekanlarıyla Bodrum’un tadını kışın da çıkarabilir; yazın her bardan çıkan müzik sesini değil, binbir çeşit kuşun sesini huzur içinde dinleyebilirsiniz. 

BAKMADAN GEÇME!