Bir sonraki Messi’nin nereden geleceğini bilemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Bir sonraki Messi’nin nereden geleceğini bilemeyiz
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 10:46

Efsanevi futbol kulübü FC Barcelona’nın resmi futbol okulu FCBEscola İstanbul Beko, dördüncü sezonuna hazırlanıyor. 24 farklı ülkede 28 okulla 4 binin üzerinde genç sporcuya ulaşan FCBEscola’nın İstanbul’daki okuluna girmek isteyen 6-14 yaş arası kız ve erkek sporcuları için önümüzdeki ilk seçmeler 10 Haziran’da.

Haberin Devamı

FCBEscola İstanbul Beko Futbol Okulu, Türkiye’ye 2014’te geldi. Bugüne dek 2 bin 500’den fazla sporcuya değen okul; İspanyol direktörler, lisanslı Türk antrenörler ve 700’ün üzerinde sporcusuyla İstanbul’da Maslak ve Maltepe’de bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) onaylı tesislerde eğitim hayatını sürdürüyor.  6-14 yaş arası kız ve erkek çocuklar bu eğitim kurumunda hem FC Barcelona’nın alçakgönüllülük, saygı, gayret, takımdaşlık ve tutku gibi değerlerini öğreniyor hem iyi bir futbolcu olarak yetişiyor. FCBEscola İstanbul Beko’nun diğer futbol okullarından farkı, sezon boyunca tüm antrenmanların Barselona’da bulunan FCBEscola merkezinde tasarlanmış olması. Çocuklar burada; tercümanları, profesyonel sağlık ekibi ve antrenman sonrası yapılan geribildirim dersleriyle profesyonel birer futbolcu hissi yaşıyor.

Haberin Devamı

Nasıl seçiliyorlar?

SEÇMELERE KATILMAK ÜCRETSİZ

Senenin belirli dönemlerinde İspanyol direktörlerin gözetiminde gerçekleştirilen Seçme ve Seviye Belirleme Antrenmanları’ndan geçer not alan sporcular, okula kayıt yaptırmaya hak kazanıyor. Yeterli seviyede görülemeyen sporcular içinse Teknik Gelişim Sınıfları mevcut. Burs kazanan sporcular da oluyor. 2017/18 sezonuna yönelik hazırlıklar kapsamında, 10 Haziran Cumartesi günü Maslak ve Maltepe tesislerinde ücretsiz seçmeler düzenlenecek. Beş ana yaş grubuna açık olan bu seviye belirleme antrenmanına 2004-2012 doğumlu tüm kız ve erkek sporcular katılabiliyor. 10 Haziran’daki seviye belirleme antrenmanlarına katılmak için 0212 217 42 44’ü arayabilir ya da http://kayit.fcbescolaistanbul.com/ adresinden ön kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Programda neler var?

GÃœNDE Ä°KÄ° ANTRENMAN VE TEORÄ°K DERSLER

FCBEscola İstanbul Beko, futbol okulunun sezonu tamamlamasının ardından temmuz ayında Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü içindeki TFF lisanslı tesislerinde yaz kampı düzenleyecek. 9-14 ve 16-21 Temmuz tarihleri arasında birer hafta olarak düzenlenecek kamplara 2003-2010 doğumlu sporcular katılabilecek. İspanyol direktörler ve TFF lisanslı Türk antrenörler eşliğinde sabah ve akşam olmak üzere günde iki antrenmanın yanı sıra FC Barcelona hakkında teorik dersler, yüzme, mini golf gibi sosyal aktiviteler minik sporcuları bekliyor. Kamplara katılım için yine aynı çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir sonraki Messi’nin nereden geleceğini bilemeyiz

Okulun yöneticilerinden Marc Velasco Borrell (solda) ve Jesus Almansa Montserrat.

CEZA MEKANÄ°ZMAMIZ YOK, KOÅžU CEZASI BÄ°LE VERÄ°LMÄ°YOR

Marc Velasco Borrell, Maltepe Üniversitesi Yerleşkesi Proje Direktörü.
Jesus Almansa Montserrat ise İTÜ-Maslak Yerleşkesi Proje Direktörü. İki değerli eğitimci FCBEscola İstanbul Beko Futbol Okulu’nu anlattı.

- Biz bu okulda futbolla birlikte insani değerleri öğretmeye çalışıyoruz. Ceza mekanizmamız yok. Koşu cezası bile verilmiyor. Gerek de kalmıyor. Neden yapmamalarını anlattığınız zaman çocuklar hatayı tekrarlamıyor.

 - Çocuk, küçük yaÅŸtan itibaren bir antrenman sistemi görüyor. Bir mucizeden çok, matematiksel bir sistem var. Bu sistemin en önemli özelliÄŸi yaratıcı bir sistem olması. Her probleme karşı çözüm odaklıyız.Â

Haberin Devamı

-  Nasıl bir kahve zinciri Türkiye pazarına girdiği zaman Türk kahvesini mönüsüne ekliyor, biz de yerel kültüre uyum sağlamaya çalışıyoruz. Mesela İstanbul trafiğini görmezden gelemeyiz. Sırf bu yüzden ailelerin birçoğu çocuğunu cumartesi ve pazar getirmek istiyor. 

 - Türkiye’de futbol çok büyük bir tutku. Her babanın hayali çocuÄŸunun futbolcu olması. Ama biz babalarla deÄŸil, çocuklarla iletiÅŸim kuruyoruz.  Babalardan baskı kurmamalarını rica ediyoruz. Küçük yaÅŸtaki çocukların en önemli ihtiyacı eÄŸitim ve eÄŸlence.Â

 - Yetenek dediğiniz coğrafya tanımaz. Bir sonraki Messi’nin nereden geleceğini bilemeyiz. Bizim öncelikli amacımız felsefemizi ve en iyi olduğuna inandığımız eğitim sistemimizi dünyadaki çocuklara öğretmek. Türkiye’den uluslararası başarılara imza atmış futbolcular yetişti: Emre Mor ve Arda Turan gibi. Bu demek ki DNA uygun. Tutku da var. Yani neden olmasın?

 

BAKMADAN GEÇME!