Belçim Bilgin Erdoğan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Belçim Bilgin Erdoğan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 13:11

Geçtiğimiz günlerde gösterime giren Annemin Yarası sinema filminde canlandırdığı Nerma karakteri ve halen yayın hayatına devam etmekte olan tv dizisi Kördüğüm’de canlandırdığı Naz karakteri ile izleyici karşısına çıkan Belçim Bilgin hakkında merak edilenler haberimizde…

Haberin Devamı

Yakın zamanda sinema filmi ile karşımıza çıkan Belçim Bilgin, filmde Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş ve Okan Yalabık ile başrollerini paylaşmıştır.

Aynı zamanda halen yayınlanmakta olan Kördüğüm isimli televizyon dizisi ile de oyunculuğunu sürdüren Bilgin, dizide ise İbrahim Çelikkol ile başrolleri paylaşmaktadır.

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı.

İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar.

Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.

2002'de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu.

Haberin Devamı

Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı film'de de rol aldı.

2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.

23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde başrol oyuncusu olarak görev almıştır.

Şeyh Said İsyanı'nı başlatan Şeyh Said'in torunudur. Kendi ifadesine göre ise Şeyh Said, babasının dedesinin büyük ağabeyidir.

Rol aldığı dizi ve filmler

Sadece Sen (2014)-Hazal

Kelebeğin Rüyası (2013)-Suzan Özsoy

Sessiz (2012)

Gergedan Mevsimi (2012)

Kurtuluş Son Durak (2011) - Eylem

Keşanlı Ali Destanı (2011) - Zilha

Aşk Tesadüfleri Sever (2011) - Deniz Usman

Güldünya (2009)

Yol Arkadaşım (2008-2009) - Figen

Güz Sancısı (2008) - Nemika

Dol (2007) - Taman

Hatırla Sevgili (2006) - Defne Gürsoy

Sıfır Kilometre (2005) - Selma

BAKMADAN GEÇME!