Banksy'nin aslında Robin Gunningham olduğu iddia ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Banksynin aslında Robin Gunningham olduğu iddia ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 10:16

Eserleriyle efsane olan ve graffiti filozofu olarak nitelendirilen Banksy'nin asıl kimliğinin daha önce iddia edildiği gibi Robin Gunningham olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İngiliz Independent Gazetesi'nin haberine göre Londra'daki Quinn Mary Üniversitesi uzmanları, suçluların yerlerini tespit etmekte kullanılan 'Coğrafi Profillendirme' yöntemiyle Banksy'nin Robin Gunningham olduğunu iddia etti.

 

 

Haberin Devamı

Banksy'nin İngiltere'de eserlerinin yoğunlaştığı bölgeleri işaretleyen bilimadamları, Gunningham'ın yaşadığı ve sık sık gittiği yerlerle karşılaştırdı.

Sonuçta uzmanlar Banksy'nin Gunningham olduğuna kanaat getirdi.

 

Banksynin aslında Robin Gunningham olduğu iddia ediliyor

 

Ancak bu yöntemin bilimsel doğruluğu hala tartışılıyor.

Haberin Devamı

Daily Mail Gazetesi, 2008 yılında Banksy'nin Gunningham olduğunu ileri sürmüş ve bir fotoğrafını yayımlamıştı.

Eserlerinin bazıları 1 milyon dolara satılan sokak sanatçısı Banksy, hakkında çok sayıda dava açıldığı için kimliğini gizliyor.

Robin Gunningham'ın açılan davalar nedeniyle ismini gizli tutan Banksy olduğu iddia ediliyor.

 

Banksynin aslında Robin Gunningham olduğu iddia ediliyor

 

 

BANKSY KİMDİR?

Banksy, 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlendi. Gerçek adı bilinmese de herkes onu dünyanın dört bir yanındaki duvarlara çizdiği resimlerin altındaki imzadan tanıyor.  

"Gerilla artist" olarak anılan Banksy, çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgınlığını eleştiren mesajlar veriyor.

Haberin Devamı

Yaşayan en ünlü sanatçılardan biri olan Banksy, kimilerine göre bir dahi, kimilerine göreyse vandalizmin bu çağdaki temsilcisi. Londra, Brighton, Bristol gibi kentlerde duvarlara yaptığı graffiti çalışmalarıyla tanındı. Eserleri daha önce Brad Pitt, Angelina Jolie ve Christina Aguilera gibi Hollywood ünlüleri tarafından satın alındı. Ancak en büyük eseri, ismiydi. Gerçek kimliğini her zaman sır gibi sakladı. Temsilcileri ve menajerleri aracılığıyla eserlerini sattı.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!