Balkonda kuş lokantası açmanın tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Balkonda kuş lokantası açmanın tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 01:21

İçinde bulunduğumuz soğuk kış günleri minik dostlarımızın yiyecek bulmakta en zorlandıkları dönem. Siz onları doyurun; onlar da hesabı şarkıyla, cıvıltıyla, neşeyle ödesin.

Haberin Devamı

Misal, şehrin görüntüsü ya da gürültüsünden sıkıldınız... Otomobil gürültüsü, insanların sesi, politikacıların bağırışları... Bunlardan biraz olsun uzaklaşmak, soğuk kış günlerinde hem hayırlı hem de kârlı bir iş yapmak mümkün. Olay basit: Balkonunuza, bahçenize güzel bir ‘kuş lokantası’ hazırlayarak onları doyurmak karşılığında, cıvıltılarıyla uyanıp, gün boyu şarkılarını dinleyebilirsiniz. Güzellikleri ve neşelendirici etkileri de cabası. Çocuğunuz varsa, ona gezegenimizin güzelliklerini yakından ve canlı izletmenin de en pratik, güzel ve bilgilendirici başlangıcı da olabilir bu. Üstelik sahneye çıkacaklar arasında kuşların Zeki Müren’i sakadan Sezen Aksu’su minik serçeye kadar... Bu orkestrada yok, yok... Kendinizi kuşlar kadar hafiflemiş hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

DÜZENEĞİ BÜYÜK KURAR, ÇOCUK SÜRDÜRÜR

Balkonda kuş lokantası açmanın tam zamanı

İhtiyacınız olan, içine yem dolduracağınız bir pet şişe ve ona saplayacağınız iki tahta kaşık.

İlk yapmanız gereken, çocuğunuza konuyu anlatıp, planınıza ortak etmek. Her şeyi çok hızlı tüketip, bıkıp bıraktığımız günümüzde çocuğu ortak etmek, planınızın sürdürülebilirliği açısından elzem. İşe, kuş lokantanız için etrafınızdaki müşterileri gözlemleyerek başlamak en iyisi. Bunu yapmak hem garsonluğa ısınmanızı hem de huyu suyu hakkında fikir sahibi olacağınız misafirleriniz için en uygun beslenme noktasını seçmenizi kolaylaştıracak. Önce konuklarınıza uygun bir masa yapmanız gerek. Gözünüzde büyümesin: Bu bir portakal kabuğu da olabilir, herhangi bir pet şişe ya da teneke kutu da. El yapımı bu beslenme masaları geri dönüşüme de iyi bir örnek. Ama çok istiyorsanız bir marangoza ya da ustaya çok daha farklı modellerini yaptırabilirsiniz.

MASA MUTLAKA MANZARALI OLMALI

Evde ailecek izlediğiniz romantik bir filmin bir anda tüyler ürpertici bir korku filmine dönüşmesini istemiyorsanız, kafesi kedilerin ulaşamayacağı açıklık bir alana yerleştirmelisiniz. Kuşların geleni gideni rahatça görebilmelerinde fayda var. Masa, yağmurdan ya da kardan korunaklı olursa, cazibesi de artar. Balkonun tavanı da iş görür tabii ama bahçedeki uygun ağaç dalları daha doğal bir ortam sunar. En olmadı, ekmek kırıntılarının pencere önlerine serpiştirilmesi bile yol üstü restoranı olarak iş görebilir. Ama unutmayın; böyle bir durumda lokantanızın müşteri çeşitliliği azalacak.

Haberin Devamı

NE KADAR CAZİP MÖNÜ O KADAR MÜŞTERİ

Balkonda kuş lokantası açmanın tam zamanı

Bahçemize, balkonumuza gelecek minik dostlarımızın kışın soğuğunda en dayanamadıkları yemek, yağlı olanlar. Çünkü bu onların yakıtı. Hatta bu besin için rekabete bile girebilirler. Bol müşteri, bol müzik demek. Bunun için en ideal mönü az miktarda iç yağ içine atılmış çekirdek, mısır, fıstık, fındık gibi çerezler... Ancak burada da bir şeye mutlaka dikkat: Dostlarımızın tuzdan kesinlikle uzak durması gerekiyor. “Yağ işiyle uğraşamam” diyorsanız bildiğimiz tuzsuz çerez, darı, arpa, buğday gibi tohumlar da olur. Tabii ilaç içermeyen ve doğal olanları...

AMAN DİKKAT ÇOK HASSASLAR!

Haberin Devamı

Diğer önemli bir husus da hijyen. Kanatlı dostlarımız bu konuda bizim olduğumuzdan daha hassas. Yağışlı günlerde eğer yemler ıslanırsa mutlaka değiştirin çünkü küf ve mantar riski doğurur. Aynı şekilde, parazit ve yosuna karşı önlem olarak, kuşların banyo yapacağı kabın kendisi ve içindeki su da temiz tutulmalı. Bu arada kabın derinliği 3 santimi geçmezse banyo daha keyifli olur.

OLASI ZİYARETÇİLER

Serçe, büyük baştankara, kızılgerdan, akkuyruksallayan, alaca ağaçkakan, bahçeçintesi, çalıkuşu, çambaştankarası, çıtkuşu, çıvgın, çiğdeci, dağkuyruksallayanı, florya, ispinoz, maskeli ötleğen, saka...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!