Ayşe Özgün ekranlara geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Özgün ekranlara geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 01:32

Ayşe Özgün, uzun bir aradan sonra “Kim Haklı Kim Haksız” adlı programla ekrana döndü. Özgün, sunuculuğunu Tuğba Ekinci’yle birlikte üstlendiği programla hafta içi her gün TVEM’de seyirci karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

* Ayşe Hanım, yeni programınız bir süre önce başladı, hayırlı olsun diyerek başlayalım sohbetimize...

- Teşekkür ederim.

* Nasıl bir program bu, içeriğinden biraz bahseder misiniz?

- Bugüne kadar hep sosyal içerikli programlar yaptım. Stüdyoma konuklarımı çağırıp sorunlarını çözdüm. Şimdi ise değişik bir tartışma programı yapıyorum. Daha çok iletişim sorunlarını kapsıyor. Sorunlara, uzman konuklarımız eşliğinde farklı açılardan yaklaşıyoruz. Sosyal konuları ele alıyoruz. Program hafta içi her gün yayınlanıyor. Tuğba Ekinci’yle birlikte sunuyoruz.

* Tuğba Ekinci ile enteresan bir ikili oldunuz...

- Evet, değişik bir şey oldu. Tuğba’yı bir tek “O Şimdi Asker” şarkısından tanıyordum. İlk kez program için yaptığımız toplantıda bir araya geldik. Program boyunca onu keşfetmek, benim için keyifli olacak.

Haberin Devamı

Ayşe Özgün ekranlara geri döndü


SİZİ ÖZLEDİK DİYENLER BAKALIM İZLEYECEK Mİ

* Program için özel bir hazırlık yaptınız mı?

- İnternet üzerinden araştırmalar yaptım. Benim yıllardır takip ettiğim bir Amerikan dergisinde “Siz hakim olun” diye bir köşe var. O köşede, iki taraf arasında yaşanan olayları okuyup haklı ve haksız olanı ayırt etmeniz gerekiyor. Ancak öyle bir durum oluyor ki hangi taraftan baksan onu haklı görüyorsun. Bizim program da aynı formatta. Yayına başlamadan önce hemen internete girip o köşedeki sorunları ele aldım.

* Uzun zamandır program yapmıyordunuz. Sizi nasıl ikna ettiler ekrana dönmeye?

- 1,5 senedir uzaktım ekranlardan. O arada radyo programı yaptım ve çok sevdim. Ama bu programın formatı da çok hoşuma gitti. Şimdi 1989 yılında TRT’de yaptığım ilk programdaki gibi büyük bir heyecan yaşıyorum.

* Özlemişsinizdir ekranları...

- Özlemişim. Sokakta rastladığım kişiler de “Sizi özledik, nerelerdesiniz” diye sorup duruyorlardı. Bakalım şimdi ekranlarda izleyecekler mi...

* Radyo programınız devam etmiyor artık değil mi?


- Yok, etmiyor. Radyoyu o kadar seviyorum ki, programım devam ederken gelen televizyon tekliflerini hep reddettim. Şu anki programı da radyo devam etmediği için kabul ettim zaten.

Haberin Devamı

SİYASET PROGRAMI DEĞİL

* Programda daha çok genel sorunları mı ele alıyorsunuz, toplumu etkileyen güncel olayları da masaya yatırıyor musunuz?

- Bizimki siyaset programı değil. Sosyal konuları ele alıyoruz. Benim zamanımda bir öğretmen, bir kız öğrenciye tacizde bulunmuş, daha sonra başka bir okula tayin edilmişti. Geçenlerde benzer bir olay yaşandı. Bizim programın formatına uymadığından bu konuyu işleyemiyoruz, o yüzden çok üzgünüm. Biz “ev kadınlığı meslek mi, değil mi”, “gençler arası arkadaşlık” gibi güncel sosyal ilişkileri, şehir hayatının problemlerini ele alıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!