Aydın Aydın kimdir ve kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Aydın Aydın kimdir ve kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 11:04

Çıkardığı şarkılarla dikkatleri üzerine çeken Aydın Aydın, biyografisi ile merak ediliyor. Son olarak hindilere çıkardığı Türkü ile konuşulan Aydın Aydın, internet üzerinden sorgulanmaya başlandı. Peki, Aydın Aydın kimdir ve kaç yaşında? İşte, Aydın Aydın hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Aydın Aydın, 04 Şubat 1969'da Hakkari'nin Bağışlı köyünde dünyaya geldi. Sosyal sorumluluk projelerine türkülerle destek veren Aydın Aydın, sanat yaşamına 1994 yılında adım attı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Oyunları mezun oldu. Yıllarca İstanbul'da Halk Eğitim Merkezlerinde, okullarda profesyonelce halk oyunları eğitmenliği yaptı.  Çalıştırdığı ekiplerine birçok Türkiye birinciliği kazandırdı. 

Halk oyunlarında Türkiyedeki bütün yöreleri profesyonelce oynayan Aydın Aydın, 1987 yılında Milliyet Gazetesinin düzenlemiş olduğu Halk müziği ve Halk oyunları yarışmasında Hakkari'ye tarihinde ilk defa Türkiye birinciliğini kazandıran sanatçıdır.

Sanatçı, halk oyunları dışında da bir çok enstrüman çalmaktadır. Bağlama, dilsiz kaval, ritim gruplarını da çalmaktadır. Sinema alanında Vizontele filminde de rol alan Aydın Aydın, Zap Suyu uzun havasını seslendirmiştir. Ayrıca birçok dizide türküler seslendirmiştir. 

Haberin Devamı

17 yılda 8 albüm çıkartan Aydın Aydın türküleri ile fark yaratan ilginç klipleriyle tanınmaktadır. Farklı ve dikkat çekici bir sanatı olan Aydın Aydın, Su Sesi, Pıt Pet türküleri gibi çalışmalarla çevre duyarlılığı konusunda gönüllü olarak sosyal sorumluluk projeleri de üretmiştir. Türkücü olmadan önce çobanlık yapan Aydın Aydın Deniz ve Arda adında 2 erkek çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!