Asır deviren lezzetlerle Madrid

Güncelleme Tarihi:

Asır deviren lezzetlerle Madrid
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 09:36

Madrid, dünya gastronomi haritasının Greenwich’i, yani sıfır noktası. Çünkü yeryüzünün en eski restoranı Botin, bu şehirde. Ama Cervantes’in kentini, yüz yılı deviren yemeklerle gezecekseniz o vakit bir durun! Çünkü işe onun bir zamanlar yaşadığı yerdeki lokantadan başlamak lazım.

Haberin Devamı

İstanbul, Roma, Paris, Londra gibi kadim Avrupa şehirleriyle kıyaslanınca Madrid, genç hatta toy bir başkent.

Belki de bu yüzden içlerinde kafası en karışık olanı: Bir bakıyorsunuz Kuzeyli, bir bakıyorsunuz Akdenizli. Bazen Fransız, bazen Arap. Kafasına esiyor Romalı... Kafasına esiyor Roman...

Fakat sorsanız... Bu dağınık ergen odasının, kendi içinde bir düzeni varmış. Neyi, nereye koyduğunu biliyormuşmuş, şak diye buluyormuşmuş... Karışmayalımmış.

Aslına bakarsanız haklı olduğu bir nokta da var: Ergen Madrid’in 12 önemli lokantası var ki kimi yüz, kimi iki yüz, kimi üç yüz yıldır hâlâ aynı noktada, hâlâ aynı lezzetleri sunuyor. Gelip giden müdavimler, girip çıkan misafirler, Madrid, İspanya, Avrupa hatta dünya değişse de arkalarına aldıkları muazzam tariflerle zamana inat ediyor, bütün ‘ergen odası’ eleştirilerine meydan okuyorlar.

Asır deviren lezzetlerle Madrid

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!