4 dakikada jimnastik topu ile bacak antremanı

Güncelleme Tarihi:

4 dakikada jimnastik topu ile bacak antremanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 11:24

Jimnastik topu, 1960’lı yıllarda İsviçre’de bulundu ve fizik tedavi amacıyla kullanıldı. Bu top, Pilates ile birlikte o kadar meşhur oldu ki, Türkiye’de “Pilates topu” olarak anılmaya başlandı. Peki, bu zıplayan devasa toplar ne işe yarıyor?

Haberin Devamı

Jimnastik topları, kuvvetlenmek, kardiyo dayanıklılığını yükseltmek ve dengeyi artırmak için harika birer araçtır. Bu topu şınav ve leg-raise gibi basit hareketler ile birlikte kullandığınızda, pek çok farklı kas grubunu da çalıştırmış olursunuz. Farz edelim ki ayaklarınızı topun üzerine koyarak şınav çekiyorsunuz: Kollarınız, sırtınız ve göğsünüz haricinde, topsuz şınav çektiğinizde devreye girmeyecek olan bütün merkezi kaslarınızı da devreye sokmuş olursunuz. Çünkü vücudunuz, dengesini korumak için diğer kaslarınızdan yardım alır.

Haberin Devamı

Jimnastik topu ile şekle girmek için yapabileceğiniz pek çok hareket vardır. Eğer genellikle evde spor yapıyorsanız bu toplardan bir tane mutlaka edinmelisiniz. Fiyatları hiç pahalı değil (25 liradan başlıyor) ve kullanması oldukça eğlenceli. Bu topları ofis sandalyesi niyetine de kullanabilirsiniz. Sert bir şekilde şişirilmiş jimnastik topunun üzerinde doğru bir postürde oturmak için merkezi kas sisteminizi devreye sokmanız gerekir. Bu şekilde günlük rutininizin içerisine bir miktar hareket katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru boyuttaki bir jimnastik topunu tercih etmeniz önemlidir. Kendinize uygun boyuttaki jimnastik topunu bulmak için topun üzerine oturun ve kalçalarınızla dizlerinizin, yer ile doğru hizada olup olmadığını kontrol edin.

Bu videoda size popo ve bacaklarınızı şekillendirecek, son derece etkili dört hareket göstereceğiz. Bu 4 dakikalık antrenmanı setler arasında dinlenmek suretiyle 3-5 kere tekrarlayabilirsiniz. Sonuçları en iyi şekilde almak için bu antrenmanı gün aşırı yapmalısınız.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!