Hayat Erbabı

Güncelleme Tarihi:

Hayat Erbabı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

Derdinize eşten dosttan deva bulamadığınız zamanlarda yapmanız gerekeni biliyorsunuz artık. Dertleşmek için mail atmanız yeterli

Haberin Devamı

Öyle romantik göründüğüne bakma sen onun

Soru: Yaklaşık 6-7 aydır bir yazarla birlikteyim. İki hafta sonra doğum günü var. Daha evvelki birkaç hediye teşebbüsüm başarısızlıkla sonuçlandı. Aldığım kitapların, plakların hiçbirini beğenmiyor. Küçümsüyor, “Amma popülistsin” deyip duruyor. Sanırım bir entelektüel takıntısı ki sevgilisi ille de manalı bir kitap alsın istiyor. 40’ına merdiven dayamış, Galata’da kedisiyle yaşayan, kimsenin adını bile hatırlamadığı birkaç roman yazmış, özünde tatlı sözünde acı bir kadına nasıl bir kitap hediye etmeliyim? (Mehmet İ., İstanbul)

Yanıt: Mehmet kardeşim, sen şu hayattan hiçbir şey anlamamışsın! Kadın kitap filan istemiyor. Tek derdi, her kadın gibi, biraz ilgi ve pırlanta yüzük. Atasay’dan tek taş alsan ona bile razı olacak. Çok paran varsa Cartier’ye de bakabilirsin ama o kadarına gerek yok bence. Ayrıca şunu da söylemeliyim: Bu tür kadınlar aslında böyle romantik hareketlerden pek hoşlanmazlar. Derinde istekleri farklı yöndedir. Saçını eline dolayacaksın, ne tarafa çekmen gerektiğine sen karar vereceksin. Tavsiyemden bir şey anlamadıysan önce şu meşhur Grinin Elli Tonu kitabını karıştırmanı öneririm.

Haberin Devamı

Bu adamı terbiye etmen için yapman gereken tek şey...

Soru: Erkek arkadaşım ileri seviyede bir narsist. Daha da kötüsü narsist olduğunun farkında değil. Huyuna suyuna gitmeye çalışıyorum ama nafile. Yatakta da sabah kahvaltısında da narsistin önde gideni. Tatlı tatlı anlatmaya çalışsam anlamayacak, dinlemeyecek. Kendi kendine fark
etmesini nasıl sağlayabilirim? (Dilara D., İstanbul)

Yanıt: Bebeğim, sen bundan ilk fırsatta ayrıl. Aynada saatlerce kendini seyreden adamdan sana bir hayır gelmez. İlle de bu çocukla beraber olmak istiyorsan önce biraz terbiye etmen gerekiyor. Kuşkusuz bunu limon ve yumurtayla yapacağın yok. En iyi ilaç, “Ben gidiyorum” demek, kapıyı çekip çıkmak. Birkaç gün zorlu geçecek, hazırlıklı ol. Kuyruğu dik tutmaya bak. Ararsa, açma. Mesaj atarsa, cevap verme. Bırak biraz debelensin, gerçeğe aysın. Ofisine gelip ayaklarına kapandığı vakit, işler bir nebze de olsa yoluna girebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!