Hayalperest bir çift misiniz?

Güncelleme Tarihi:

Hayalperest bir çift misiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

İkinize özel test... Bulutların üzerinde mi yaşıyorsunuz yoksa ayaklarını yerden kaldırmaktan korkan bir çift misiniz? Hayal kurmak yaşamınızda ne kadar önemli? Kağıdı kalemi elinize alın ve eşiniz veya sevgilinizle birlikte bu testi çözün.

1) Bir sonbahar akşamı. Sahilde yalnızsınız. Güneş henüz yeni batmış, ufuk kızıl. Deniz, hafif hafif esen meltemden dalgalı... Bütün bunlar size ne hissettirir?

a) Özlem

b) Korku ve en kısa zamanda orayı terketme hissi

c) Derin bir hüzün, can sıkıntısı

2) Tanımadığınız bir yerde, kapkaranlık bir odada olduğunuzu düşünün. Odada sadece panjurları kapalı bir pencere bulunuyor. Yaklaşıp panjurları açıyorsunuz ve... Ne görüyor olabilirsiniz?

a) Daha önce görmediğiniz mistik ve inanılmaz derecede çekici olan bir şehir

b) İçinde yeşilin her rengini barındıran bir orman

c) Masmavi bir gökyüzü ve uçan martılar

3) İlk bakışta aşk... Romanlarda, filmlerde sıkça karşılaştığımız ve o ilk bakıştan sonra ayrılmaz olan muhteşem ikililer... Peki siz ‘‘yıldırım aşk’’ hakkında ne düşünüyorsunuz?

a) Edebiyatçıların bir uydurması

b) Belki kendinizi bırakabilirsiniz ama her zaman değil

c) Olağanüstü bir deneyim

4) Uzun bir dönem için başka bir yerde yaşamanız gerekiyor. Sevgilinizle birlikte aşağıdaki şehirlerden hangisine yaşamaya gitmek istersiniz?

a) Londra

b) Paris

c) New York

5) Yine trafiğin yoğun olduğu günlerden biri, üstelik sanki şehrin bütün insanları da oradaymış gibi... Ama siz, ne size çarpıp geçen insanlara ne de arabalara aldırmadan yollarda yürüyorsunuz. O anda dikkatinizi vitrinlerden birinde göreceğiniz su aygırı bile çekemez çünkü siz tamamen farklı bir dünyadasınız. Kendinizi kaç kez böyle bir durumda yakaladınız?

a) Asla

b) Arasıra

c) Sık sık

6) Yapmak istediğiniz ve özlem duyduğunuz bir şeyi gerçekleştirme imkanınız var, ne olmak isterdiniz?

a) Roman yazarı

b) Şarkıcı

c) Bilim adamı

7) Gözlerinizi kapatıp iyice konsantre olduktan sonra bu soruya cevap verin: Bu kısacık anda nerede olmak isterdiniz?

a) Ormanda bir patikada

b) Eğlenceli bir parkta

c) Bulutlara yüksekten bakabileceğiniz bir dağın tepesinde

8) Bu soruya çok uzun düşünmeden cevap verin. Sizin için ‘‘gelecek’’...

a) Başınıza ne geleceğini bilmediğiniz, canılılık veren bir macera

b) Düşündüğünüzde size tedirginlik veren herhangi bir şey

c) Başıbuyruk olmadığım taktirde yakalanacağım olaylar sinsilesi

9) Şimdi biraz geçmişe doğru yol alıyoruz. Aşağıda verdiğimiz dönemlerden hangisinde yaşamayı isterdiniz?

a) Antik Roma'da

b) 1700'lü yıllarda

c) Bir önceki yüzyılda

10) Yalnız kalmak istediğinizde, kendinizi herkesten ve her şeyden soyutlayabileceğiniz bir odanız olduğunu düşünün. Odanın duvarlarının nasıl olmasını isterdiniz?

a) Pastel tonlara boyanmış

b) Arabesk bir duvar kağıdı

c) Geometrik desenleri olan bir duvar kağıdı

D E Ğ E R L E N D İ R M E

27-40

puan arası

Siz, ‘‘Yaşam bir düştür’’ diyen çiftlerdensiniz. Bulutların içine iyice gömülmüş bir şekilde yaşıyorsunuz. Hoşlanmadığınız ve sıkıldığınız ortamlardan, görmek istemediğiniz gerçeklerden kaçmak istediğinizde bulutların üstündeki bu ülkenin kapılarının açık olduğunu biliyorsunuz. Bu dünyayla aranızdaki bağların kopma ihtimali bir tehlike oluşturabilir ama bundan daha büyük bir tehlike ikinizin farklı düş dünyalarına gidip aranızdaki bağların kopması.

14-26

puan arası

Hayal gücünüz çok yüksek ve sık sık gözleriniz açıkken bile hayal kuruyorsunuz. Fakat her şeyin bir zamanı olduğunu bildiğiniz için hayal kurmak için de doğru zamanları seçiyorsunuz. Örneğin tatile gittiğinizde, dinlenmek için işe ara verdiğinizde. Sizin için gerçeklerden kaçmak ‘‘pilleri doldurmak’’ için bir yöntem. Hayal kurmak, sizin için tek kişilik ya da daha iyisi sevgilinizle birlikte oynayabileceğiniz bir tür oyun. İkiniz birlikte hayal kurmaya başladığınız takdirde hayatı zorlanmadan avuçlarınızın içine alabilirsiniz.

14 puandan az

Sizin için ‘‘düş’’ sadece gözleriniz kapalıyken geçerli, ne yazık ki uyurken bile gördüğünüz rüyalarda ayağınız sürekli frende. Fanteziler, sizi hiç ilgilendirmiyor. Hayal dünyasının o parlak çarpıcı renkleri arasında siz gidip griyi tercih ediyorsunuz ve sadece gerçeklerle yetiniyorsunuz. Hayalperest insanları ciddiye almayan bir tavrınız var, galiba onları biraz da aptal buluyorsunuz. Gerçekçiliğinize hayran kaldık ama ara sıra hayal dünyasının kapısını aralasanız fena olmayacak.

Sorulara sevgilinizle beraber ayrı ayrı cevap verdikten sonra puanlamaya geçin. Testin sonunda topladığınız puanınıza göre ortak yorumu okuyun. Unutmayın puanlarınızın birbirine yakın olması dengeli bir çift olduğunuzu gösteriyor.

1) a=2 b=0 c=1

2) a=2 b=1 c=0

3) a=0 b=1 c=2

4) a=1 b=2 c=0

5) a=0 b=1 c=2

6) a=2 b=1 c=0

7) a=1 b=0 c=2

8) a=2 b=1 c=0

9) a=0 b=2 c=1

10) a=1 b=2 c=0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!