Hayallerim sürekli kendini yeniliyor

Güncelleme Tarihi:

Hayallerim sürekli kendini yeniliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 00:00

Ajda Pekkan, Leman Sam, İtalyan tenor Alessandro Safina gibi isimlerle yıllarca aynı sahneyi paylaşan Barbaros kendi kanatlarıyla uçmayı tam gaz sürdüyor. Dinleyenlere yine romantizm vaat eden ikinci albümü ‘Hayırdır’ kendi deyimiyle daha sıcak tınılara sahip. Hakan GENCE hgence@hurriyet.com.tr

Haberin Devamı

İlk albümünüzde arkanızda Şehrazat, Fikret Şeneş ve Zeynep Talu gibi isimlerden oluşan büyük bir kadın gücü vardı. ‘Hayırdır’ da durum ne?
- Zeynep Talu’yla bu albümde de çalıştık. Ayrıca bu sefer Sıla da albümde. Bir de ilk kez kendi yazdığım şarkılara yer verdim.
Neden albümün adı ‘Hayırdır’?
- Dikkat çekici ve pozitif mesaj veriyor. “Hayırlara vesile olsun” gibi… Bir de albümde bu isimde bir şarkım var.
İkinci albümünüzün alt yapılar ve soundunda öncekine göre nasıl farklar var?
- Tınılar daha sıcak. ‘Borcun Var’ ve ‘Ömür Bu Mu’ gibi hayata dair, hayatı sorgulayan parçalar mevcut. Albümümü senfonik tınılarla altyapısının çok güçlü olduğu bir pop albümü diye tanımlayabilirim.

HAYALİM DÜNYA ÇAPINDA İSİMLERLE DÜET YAPMAK

Albüm sahibi olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
- Daha çok tanınmak dışında hayatımın genel akışında değişen bir şey yok. Eskiden ne yapıyorsam aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum. Hayallerimse sürekli kendini yeniliyor.
Ne gibi?
- Önceleri idealim albüm çıkarmaktı. Sonra istediğim gibi düzenlemelerle, söylemlerle çıkış yapmaktı. Bu sefer kendi sözlerimi albüme koyabilmeyi hedefledim. Şimdi hayalim daha geniş kitlelere ulaşmak. Lara Fabian, Mario Frangoulis gibi isimlerle dünya çapında düetler yapmak.
Albümün yanı sıra Frankie’de sahne alıyorsunuz. Sezen Aksu sesinizi çok beğendiği için sahne teklif etmiş doğru mu?
- Büyükada’da bir konsere çıkmak üzereydim. Sezen Hanım’ın event menajeri Çağdaş, menajerimi aradı. Sezen Hanım sahnedeki görüntülerimden oluşan bir DVD izleyip görüşmek istemiş. Stüdyolarına davet ettiler. Beni izleyip beğendiğini söyledi. Frankie‘de şarkı söyleyip söylemeyeceğimi sordu ve her salı sahne programları başladı. Kendisi de zaman zaman mekana izlemeye geliyor.

Haberin Devamı

ROMANTİZMDEN ÖLMÜYORUM

Peki müzikte fiziğinizin artıları ne?
- Büyük artısı var. Sahnedeki her kimse insanlar onu tepeden tırnağa süzüyor. Bahsettiğim şey yakışıklılık değil, sahneye özel bir çekicilik için kendinize bakmanız lazım.
Siz bunun için neler yapıyorsunuz?
- Uygun kıyafetler, spor ve kendimi tamamen sahneye, müziğe bırakıyorum. Hepsi birleşince seyirciye çekici geliyor. Yoksa estetik değerler herkese göre değişken.
İmajınızın Erol Evgin’e benzetilmesine ne diyorsunuz?
- Bir tane Erol Evgin var, iyi ki de var. İdollerimden. Ve dimdik ayakta. Yalnız imajımın benzediğini sanmıyorum, benzemek de istemem. Çünkü ben kendi yolumu çizmeye çalışıyorum.
Peki şarkılardaki romantik adam ne kadar gerçek?
- Öyle olmasam o şarkıları nasıl söylerim. Tabii romantizmden de ölmüyorum ama bu dediğin yaşadıklarınla doğru orantılı değişiyor.
Sesiniz çok sert… Bu yapınıza da yansıyor mu?
- Sesimin sert olduğunu düşünmüyorum ama genel olarak koyu sesli bariton şarkıcılara çok alışık değiliz. Bildiklerimiz Tanju Okan, Cem Karaca, Barış Manço gibi isimlerdi. Sanırım az çıktığı için bariton ses size farklı geliyor. Çok sert, astığım astık kestiğim kestik bir adam gibi gözüktüğümü sanmıyorum. Uyumlu ve sakin biriyim.

Haberin Devamı

Barış Manço albümüne vokal yaptım

Sahne çalışmaları Saint Benoit’in orkestrasıyla başladı. Konservatuvarda Doğan Kospancalı’nın kurduğu Grup Rapsodi’yle İstanbul’un en güzel mekanlarında sahne yaptık. Ardından Leman Sam sahnesinde vokal, Ajda Pekkan’la mini bir turne, Ferhat Göçer konserleri geldi. Özcan Deniz’le ‘Kültür Köprüleri’ adı altında şefliğini Orhan Şallıel’in yaptığı özel bir projeye konuk oldum. Nükhet Duru, Barış Manço gibi çok özel isimlerin albümünde de vokalim var. Bu çalışmalardan sonra ilk albümümü hazırladım. Çok zor bir süreçti. Stüdyoya girmek ayrı bir tecrübe istiyor. Bence her şey doğru zamanda oldu. İlk albüm ikincisine zemin hazırladı.

Haberin Devamı

Hava durumu bile şarkı yazdırabilir

İlk şarkı sözümü yazdığımda lisedeydim. Biriktirdiğim bir dolu söz ve şarkı var. Şarkı yazmak bir yolculuk. Bana nelerin şarkı yazdırdığını çok net bilemiyorum. Çünkü şarkı yazma sırasında hangi hatıranın ya da hangi olayın size eşlik edeceğini bilmiyorsunuz. Bilinç altına yolculuk gibi bir şey. O an fark etmediğiniz bir şeyin aslında size çok dokunduğunu hissedebiliyorsunuz. Havanın durumu bile size şarkı yazdırabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!