Harry Potter’da bir Türk oyuncu

Güncelleme Tarihi:

Harry Potter’da bir Türk oyuncu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 00:00

‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’ filminin sürprizlerinden biri de kadroda Londra doğumlu Türk oyuncunun olması. Tolga Safer, filmde Profesör Karkaroff’un yardımcısı rolünde. Serinin en korkutucu filmi olduğu söylenen ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’nde Potter dünyasına yeni katılan hocalar, büyücü adayları ve sürpriz konuklar da var. Filmin kadrosunda bir Türk oyuncu da yer alıyor.

Haberin Devamı

Hem kitapları hem de filmleriyle çocukları olduğu kadar, yetişkinleri de etkileyen ‘Harry Potter’, bu kez dördüncü filmiyle sevenleriyle buluşacak. ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’, Harry Potter’ın Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu’ndaki dördüncü yılını anlatıyor. Serinin en korkutucu filmi olduğu söylenen ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’nde Potter dünyasına yeni katılan hocalar, büyücü adayları ve sürpriz konuklar da var. Filmin kadrosunda bir Türk oyuncu da yer alıyor.

KARKAROFF’UN YARDIMCISI

/images/100/0x0/55eabf52f018fbb8f8942199

23 yaşındaki Tolga Safer, ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’ filmiyle ilgili ilk görüşmesini Viktor Krum rolü için Aralık 2003’te yapmış. Daha sonra Viktor Krum rolünü başkasının aldığını ama yönetmen Mike Newell’ın okumalarını beğendiği için Profesör Karkaroff’un yardımcısı rolünü kendisine verdiğini öğrenmiş. ‘Bu filmde oynamak büyülüydü’ diyen Safer, çekimler sırasında çok eğlendiğini ve oyuncuların hepsinin çok iyi olduğunu söylüyor.

Tiyatroyla başladı

1982 Londra doğumlu Tolga Safer, dokuz yaşında Sylvia Young Tiyatro Okulu’nda derslere başladı. Daha sonra Mountview Tiyatro Okulu’na devam etti. İlk profesyonel oyunu ‘Bintou’ oldu. 2003’te Jeremy Brook Menajerlik Şirketi’yle anlaşma imzalayan Safer, Pepsi’nin bir reklamında ve BBC’nin dizilerinden ‘Casualty’de rol almış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!