'Harem' balesi, Sait Halim Paşa Yalısı'nda

Güncelleme Tarihi:

Harem balesi, Sait Halim Paşa Yalısında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 13:09

Türk Kalp Vakfı tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında bu akşam Sait Halim Paşa Yalısı'nda 'Harem' balesi sahnelenecek.

Haberin Devamı

Türk Kalp Vakfı tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri dolayısıyla bu akşam saat 21.00'de Sait Halim Paşa Yalısı’nda reji, koreografi ve librettosu Merih Çimenciler’e ait “Harem” balesi izleyiciyle buluşacak. Gösterime girdiği her festival ve dünya kongrelerinde büyük bir ilgiyle karşılanan “Harem” Balesi, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı’nda ilk sergilenen tek Türk bale eseri olma özelliğini koruyor.

Dekor ve kostümleri ünlü tasarımcı Alexandre Vasilliev imzası taşıyan yapıtın müzikleri Osmanlı Usul müziği ve Klasik Türk müziğinin en seçkin eserlerinden oluşuyor. Yapıtta başlıca rolleri; “Padişah” Oliver Spence, “Gülbeden” Özge Başaran, “Kösem Sultan” Sanem Ergüler, “Çeşmidil” Elif Aktar, ”Kemal” Emre Güler, ”Ressam” Kadir Okurer, ”Harem Ağası” Hakan Odabaşı, “Baş Cariye” Mine İzgi Örsçekiç, “Yeniçeri Solistler” Eren Keleş, Kuzey Kıyıcan paylaşıyor.

Haberin Devamı

Yapıtın konusu şöyle: Kendi yazgılarını belirleyen cariyelerin harem içindeki yaşantıları ve Kösem Sultan’ın iktidar hırsı için oğlunu bile gözden çıkarması, istemediği bir cariyeye duyduğu aşktan dolayı İstanbul’u ihmal ettiği için O’nu cezalandırması ve Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli dönemlerine ışık tutan bu muhteşem eser, İstanbul’da değerli sanatseverlerle buluşacak.

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!