Yaşlı Bir Görünüme Sebep Olan 4 Makyaj Hatası

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı Bir Görünüme Sebep Olan 4 Makyaj Hatası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 12:25

Her kadın günlük yaşantısında az da olsa makyaj yapar ancak kusursuz makyaj yapabilmek yetenek işidir. Bizi güzelleştirmesini beklediğimiz makyaj, bazen küçük, yanlış kusurlar yüzünden beklentimizin tam aksine sonuçlar doğurur. Örneğin yaptığımız bazı makyaj hataları bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösterebilir. İşte yaşlı bir görünüme sebep olabilecek 4 büyük makyaj hatası...

Haberin Devamı

Yanlış Fondöten Tercihi ve Uygulaması

Öncelikle ten renginize göre doğru fondöteni bulabilmek çok önemli. Açık tene koyu fondöten ya da koyu tene açık fondöten tercihi cildinizin gri, yani solgun görünmesine neden olur. Cilt tonunuza uygun doğru fondöten rengini bulduktan sonraki adımınız ise bu fondöteni doğru bir şekilde cildinize uygulamanız. Eğer cildinizdeki bütün kusurları fondöten ile kapatmaya çalışırsanız hata yapmış olursunuz çünkü bunun için yoğunluğu oldukça fazla olan bir fondöten kullanmanız gerekir. Bu tarz fondötenler de ciltte son derece belirgin şekilde kalın bir tabaka oluşturur ve yapay bir görünüme sebep olur. Bunlar yerine su bazlı fondötenleri tercih etmeli ve bütün kusurları kapatma amacı gütmeden fondöteninizi cildinize uygulamalısınız.

Haberin Devamı

Gereğinden Fazla Pudra Sürmek

Her şeyin olduğu gibi pudranın da aşırısı zarar! Özellikle kuru bir cilt tipine sahipseniz pudra kullanırken çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü kuru cilt üzerine sürülen pudra kusurları örtmek yerine ön plana çıkarır. Aşırı pudra sürmek cildi donuk ve mat gösterir. Ayrıca çok fazla sürülen pudra ile cildinizdeki bütün kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu yüzden pudranızı sürmeden önce fırçayı silkeleyerek üzerindeki fazlalıkların düşmesini sağlayın. Bu küçük silkeleme hareketi ile yaşlı görünmenize neden olacak yanlış pudra uygulamasını engellemiş olursunuz.

Belirgin Olmayan Kaşlar

Kaşlarınız yüz hatlarınızı belirleyen önemli öğelerdir. Eğer kaşlarınız seyrekse ya da yanlış alınmışsa onları kaş kalemi veya kaş farı ile belirginleştirin. Çünkü belirgin olmayan kaşlar, kaşların dökülmüş gibi görünmesine ya da yüz ovalinin netliğinin bozulmasına neden olabilir.

Abartılı Dudak Kalemi Uygulaması

Düzgün bir dudak kalemi uygulaması ile dudak hatlarımızın belirginleşmesini sağlarız ve bu da dudak makyajımızı kusursuz hale getirir. Ancak dudak kalemini normalden kalın bir şekilde uygulamak bizi olduğumuz yaştan yıllar sonrasına götürecek basit bir hatadır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!